Ο Τζο Μπάιντεν εξασφαλίζει 264 εκλέκτορες και ο Ντόναλντ Τραμπ 214 σύμφωνα με το Fox

Democratic Candidate and former Vice President Joe Biden speaks as he stands with Dr. Jill Biden at his Election Night event at the Chase Center in Wilmington, Delaware, USA, 03 November 2020. Americans vote on Election Day to choose the next President of the United States to serve from 2021 through 2024. EPA, JIM LO SCALZO




Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox μετέδωσε ότι με βάση τις προβλέψεις του στις 23.40 απόψε (ώρα Ελλάδας) ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εξασφαλίσει 214 μεγάλους εκλέκτορες και ο Τζο Μπάιντεν 264 καθώς κερδίζει οριστικά και το Μίσιγκαν με μεγάλη ανατροπή.

Για να εκλεγεί πρόεδρος ένας υποψήφιος χρειάζεται να συγκεντρώσει 270 εκλέκτορες.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Fox News και της New York Times, τον τελευταίο μεγάλο εκλέκτορα που είχε απομείνει στην Πολιτεία του Μέιν.

Ο Τραμπ συγκεντρώνει πλέον 214 εκλέκτορες, από τους 270 που χρειάζεται για να επανεκλεγεί.

Ο Τζο Μπάιντεν προηγείται προς το παρόν, με 248 εκλέκτορες και ενώ ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οριστικά αποτελέσματα σε πολλές Πολιτείες-κλειδιά, όπως στο Μίσιγκαν, την Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια.

Σε όλες τις Πολιτείες, όποιος εξασφαλίζει την πλειοψηφία κερδίζει και όλους τους μεγάλους εκλέκτορες, εκτός από το Μέιν και τη Νεμπράσκα που ακολουθούν διαφορετικό σύστημα. Το Μέιν δίνει δύο εκλέκτορες σε όποιον κερδίσει τη λαϊκή ψήφο στο σύνολο της Πολιτείας (στη συγκεκριμένη περίπτωση στον Μπάιντεν) και τους άλλους δύο στους νικητές των δύο εκλογικών περιφερειών του. Ο πρώτος πήγε και αυτός στον Μπάιντεν ενώ τον δεύτερο τον κερδίζει ο Τραμπ. Το ίδιο σύστημα ακολουθεί και η Νεμπράσκα.


Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο Μπάιντεν παίρνει κεφάλι κι ο Τραμπ τουιτάρει πανικόβλητος ότι του κλέβουν τη νίκη

Ο Μπάιντεν δεσμεύεται να κυβερνήσει “ως Αμερικανός πρόεδρος” και δηλώνει ότι θα κερδίσει τις εκλογές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: