Δεν υπάρχει άτυπο μποϊκοτάζ τουρκικών προϊόντων, ισχυρίζεται αναληθώς ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ

File Photo: Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. EPA, ERDEM SAHIN
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ δήλωσε στο Reuters ότι η χώρα του έχει …”καλές και φιλικές” σχέσεις με την Τουρκία και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι υπάρχει ένα άτυπο μποϊκοτάζ τουρκικών προϊόντων.

Όπως είναι γνωστό σε πολλά σούπερ μάρκετς έχουν αφαιρεθει τα τουρκικά προϊόντα.

Είπε επίσης σε διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των ηγετών της G20, ότι το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και το Μπαχρέιν, συνεχίζουν να αναζητούν έναν τρόπο για να τερματιστεί μια διαφωνία με το Κατάρ.

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι συνέχισαν να θέλουν να αντιμετωπίσουν νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλεια.

ΕΞΑΛΛΟΥ:  Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε το Σάββατο ότι είναι πεπεισμένος πως η επερχόμενη αμερικανική διοίκηση του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν θα ακολουθήσει πολιτικές που βοηθούν την περιφερειακή σταθερότητα και ότι κάθε συζήτηση μαζί της θα οδηγήσει σε ισχυρή συνεργασία.

Ο πρίγκιπας Φάισαλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ δήλωσε επίσης στο Reuters κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των ηγετών της G20 την οποία φιλοξενεί η χώρα του, ότι δεν βλέπει καμία ένδειξη οποιασδήποτε απειλής για την περιφερειακή ασφάλεια κατά τη μεταβατική περίοδο.

“Είμαι βέβαιος ότι η διοίκηση Μπάιντεν θα συνεχίσει να ακολουθεί πολιτικές που είναι προς το συμφέρον της περιφερειακής σταθερότητας”, δήλωσε ο πρίγκιπας.

Οι δύο χώρες έχουν καλές σχέσεις για περισσότερα από 75 χρόνια, είπε, προσθέτοντας: “Οποιαδήποτε συζήτηση που θα κάνουμε με τη μελλοντική διοίκηση θα οδηγήσει σε ισχυρή συνεργασία”.

Ο πρίγκιπας Φάισαλ δήλωσε επίσης ότι θα ήταν “απολύτως κατάλληλο” για τις Ηνωμένες Πολιτείες να χαρακτηρίσουν ξένη τρομοκρατική οργάνωση, το κίνημα Χούθι που ευθυγραμμίζεται με το Ιράν στην Υεμένη.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ριάντ, Σαουδική Αραβία

Ο Μακρόν στηρίζει την αρμενική κοινότητα και ζητά “διεθνή εποπτεία” της συμφωνίας που υπογράφηκε

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal