Νέος γύρος αντιπαράθεσης κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση των κρουσμάτων

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλη για την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




“Εμβόλιο για τον κορονοϊό θα έχουμε. Για τον λαϊκισμό;” αναρωτιέται η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας “ανακοινώσεις και αντιδράσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ”.

Η ΝΔ κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι “φαίνεται να επενδύει στην υγειονομική καταστροφή της χώρας” και ότι “κλείνει το μάτι στους οπαδούς του αντιεμβολιαστικού κινήματος”.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου της ΝΔ επισημαίνει, ότι “οι ανακοινώσεις για την παρασκευή αποτελεσματικών εμβολίων έφεραν μια αχτίδα φωτός σε ολόκληρη την ανθρωπότητα μέσα στην μαυρίλα της πανδημίας… Όχι όμως στον ‘πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ’ […] Αν κρίνει κανείς από τις ανακοινώσεις του και από τις αντιδράσεις των στελεχών του, προκάλεσε μάλλον εκνευρισμό στον ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται να επενδύει στην υγειονομική καταστροφή της χώρας”.

“Η κυβέρνηση προχωρά στην εκπόνηση σχεδίου για τον εμβολιασμό των πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, με τη στάση του κλείνει το μάτι στους οπαδούς του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Εμβόλιο για τον κορονοϊό θα έχουμε. Για τον λαϊκισμό;” καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19

“Απαντήσεις για την αδράνεια που έχει επιδείξει η κυβέρνηση και για τη μη έγκαιρη λήψη μέτρων στη διαχείριση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη”, ζητούν 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων (ΑΚΕ) που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλου. Την ερώτηση συνυπογράφει και η γραμματέας της Κ.Ο., Όλγα Γεροβασίλη.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κάνουν λόγο για “κενό διαχείρισης της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, την καθυστερημένη επιβολή μέτρων και την ελλιπή προετοιμασία των νοσοκομείων, εκ μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ”. Συγκεκριμένα, ερωτούν “με ποια δεδομένα αποφασίστηκε η πραγματοποίηση του τριήμερου εορτασμού του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη ενώ λίγες μέρες πριν οι ειδικοί είχαν ενημερώσει για έκρηξη των κρουσμάτων και σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί για να ενδυναμωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη, πόσες προσλήψεις προσωπικού πραγματοποιήθηκαν και πόσες νέες ΜΕΘ δημιουργήθηκαν”. Επίσης ζητούν, την κατάθεση των επίσημων πρακτικών από τις συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί για την Θεσσαλονίκη και όλα τα αιτήματα που έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας για στελέχωση με προσωπικό και εξοπλισμό των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής παρουσίασε το πρόγραμμα εμβολιασμού ο Κικίλιας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: