Μακρόν: Ο Μαραντόνα ήταν ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών

File photo: Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στις Βρυξέλλες. Copyright: European Union




Φόρο τιμής στον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος «έφυγε» απ’ τη ζωή την Τετάρτη (25/11), απέτισε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας την Πέμπτη (26/11) πως «αυτός ο καλλιτέχνης, η ιδιοφυΐα, ο λαμπερός παίκτης, είναι μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών» κι εκείνος που «έκανε την επανάσταση στο έδαφος».

«Το χέρι του Θεού, μας πρόσφερε μια μεγαλοφυΐα του ποδοσφαίρου στη γη. Και μόλις την πήρε πίσω. Είναι ο Ντιέγκο Μαραντόνα ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών; Τα δάκρυα εκατομμυρίων ανθρώπων δίνουν την απάντηση σήμερα», ήταν το μήνυμα του Γάλλου προέδρου, μέσω μίας προσωπικής δήλωσης.

Για τον Εμάνουελ Μακρόν, ο Μαραντόνα ήταν ένας «χορευτής», ένας «καλλιτέχνης», ένας «πολυτελής κι απρόβλεπτος παίκτης του οποίου το ποδόσφαιρο αποτελούσε μία μόνιμη έμπνευση, προσφέροντας μαγεία στο παιχνίδι.

Έπρεπε να γράψει την ιστορία μιας χώρας που έχει πληγωθεί από τη δικτατορία και στρατιωτική ήττα. Αυτή η επανάσταση έλαβε χώρα το 1986, στον πιο γεωπολιτικό αγώνα της ιστορίας του ποδοσφαίρου» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος ενθυμούμενος τον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 στο Μεξικό, ανάμεσα στην Αργεντινή και την Αγγλία της Μάργκαρετ Θάτσερ, στη «σκιά» του πολέμου για τα νησιά Φώκλαντ.

«Αυτή η στιγμή, ήταν η στιγμή του λαού και όχι των στρατηγών». Και πρόσθεσε: «Οι αποστολές του πάντως προς τον Φιντέλ Κάστρο και τον Ούγκο Τσάβες θα έχουν τη γεύση μιας πικρής ήττας. Ήταν η επανάσταση του Μαραντόνα στη γη.

Σε όλους εκείνους που φυλούσαν τα χρήματά τους, για να ολοκληρώσουν τελικά το άλμπουμ της Panini Mexico 1986 με το αυτοκόλλητο του, σε όλους εκείνους που προσπάθησαν να… διαπραγματευτούν με τη σύντροφό τους για να βαφτίσουν τον γιό τους Ντιέγκο, στους συμπατριώτες του από την Αργεντινή, στους Ναπολιτάνους που έχουν ζωγραφισμένες τοιχογραφίες με την εικόνα του, σε όλους τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας στέλνει τα θερμά συλλυπητήριά του».

Και κατέληξε στη δήλωσή του, γράφοντας στα ισπανικά: «Ο Ντιέγκο είναι ακόμα εδώ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

 

Ντιέγκο Μαραντόνα: Oι τελευταίες ημέρες ενός παγκόσμιου θρύλου

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: