Κοιτάξτε να δείτε που ο Αρχιεπίσκοπος αποδείχθηκε …Τουρκοφάγος”: Αναφορά και στον πάτερ Άλεξ…

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στο κέντρο (και από αριστερά), ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, η πρεσβυτέρα Ξανθή Καρλούτσου και (δεξιά) ο π. Βασίλειος Δρόσος. Φωτογραφία John Mindala via Αρχιεπισκοπή Αμερικής




Η αντιπολιτευόμενη εθνικιστική εφημερίδα Aydinlik με τίτλο «Εχθρότητα προς την Τουρκία», εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, το οποίο κατηγορεί για “αντιτουρκικές” ενέργειες, κάτι που δεν είναι ορθό.

Ως γνωστό, ο επικεφαλής της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής δηλώνει “Τούρκος υπήκοος”.

Συγκεκριμένα γράφει:

H εφημερίδα Καθημερινή ανέφερε πως στη συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στις 24.9 με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Pompeo, έθεσε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ζητήματα επίκαιρα στη Ανατολική Μεσόγειο, ενώ εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις χριστιανικές μειονότητες στην Τουρκία και την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Στη συνέντευξη που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος μετά τη συνάντηση, σημείωσε τις σοβαρές ανησυχίες της ελληνο-αμερικανικής κοινότητας αναφορικά με την αυξανόμενη επιθετική στάση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου και ζήτησε από τον Pompeo να υποστηρίξει την ρωμαίικη κοινότητα και όλες τις θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το πιο πλούσιο τμήμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αυτό που έχει την μεγαλύτερη επιρροή, καθώς κάνει λόμπι με υψηλόβαθμα στελέχη της Ουάσιγκτον, δημιούργησε πολιτική γραμμή κατά της Τουρκίας και πήρε ξεκάθαρη θέση εναντίον της».

Αφού αναφέρεται ότι η αρχή της ορθόδοξης εκκλησίας Φαναρίου, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, διόρισε –σε αντίθεση με τους τουρκικούς νόμους- τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, που είναι Τούρκος πολίτης, σημειώνεται:

«Είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο που αποτελεί το Πατριαρχείο για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας (…) Από τον Βαρθολομαίο δεν υπάρχει αντίδραση στην επίθεση του Ελπιδοφόρου κατά της Τουρκίας, διότι ο δήθεν Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι εξαρτημένος από τα έσοδα που έρχονται από τις ΗΠΑ, την πλούσια ελληνο-αμερικανική διασπορά και ο Ελπιδοφόρος είναι αυτός που τον στηρίζει πνευματικά».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στη δράση του τάγματος του Αγίου Ανδρέα που «δεν κρύβει την εχθρική του στάση προς την τουρκική Δημοκρατία και τον Πρόεδρο Erdoğan. Οι άρχοντες του τάγματος τακτικά επιρρίπτουν ευθύνη στην τουρκική κυβέρνηση πως καταπατά τις θρησκευτικές ελευθερίες».

Ο δε πνευματικός τους μέντορας Αλέξανδρος Καρλούτσος «διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην οργάνωση της απόδρασης του Fethullah Gülen, με τη βοήθεια της CIA», ενώ –όπως και ο Ελπιδοφόρος είναι υποστηρικτής των Δημοκρατικών.

Τα δε μέλη των AXEΠΑ και του Αμερικανο-Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI) αποτελούν λόμπι κατά της Τουρκίας «την οποία θεωρούν εχθρό της Ελλάδας και της νότιας Κύπρου».

Υπάρχουν στενές και ανεξήγητες σχέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και των υπηρεσιών πληροφόρησης με το Πατριαρχείο Φαναρίου και τo τάγμα του Αγίου Ανδρέα.

Ειδικά για το τελευταίο, σημειώνεται πως με ενέργειες του προβαίνει «σε «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, παρανομίες, ενώ πραγματοποιεί και κρυφές χρηματοδοτήσεις και δωρεές που βοηθούν σε δομές όπως η Fetö και τα δήθεν ιδρύματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία».

Το Ρωμαίικο Πατριαρχείο Φαναρίου υπόκειται μόνον σε τουρκικές δομές. Όμως ο Βαρθολομαίος, ο Ελπιδοφόρος και οι υπό τον έλεγχο τους άρχοντες, δηλώνουν ανοιχτά πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης είναι το πνευματικό κέντρο όλων των ορθοδόξων του κόσμου και συνεπώς ένα τέτοιο κέντρο υπερβαίνει τα όρια του τουρκικού δικαίου.

Υποστηρίζουν δε πως το Φανάρι λόγω της περιοριστικής πολιτικής της τουρκικής δημοκρατίας δεν μπορεί να έχει θρησκευτική ελευθερία και να απολαμβάνει των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με τη στάση αυτή θέλει να χτυπήσει τις αρχές του ιδρυτή του λαϊκού κράτους της Τουρκίας, Κεμάλ και του τουρκικού δικαίου.

Η εξάρτηση αυτή του Φαναρίου από τους ελληνοαμερικανούς χρηματοδότες που περιτριγυρίζουν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και που επιμένουν πως το Φανάρι πρέπει να γίνει το «Βατικανό για τους ορθόδοξους χριστιανούς» αποτελεί «ξεκάθαρη απειλή για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Τουρκίας».

Οι πράξεις του τουρκικής υπηκοότητας Ελπιδοφόρου θα πρέπει να τελούν υπό τον έλεγχο του τουρκικού κράτους και ο ίδιος να είναι υπόλογος έναντι του τουρκικού δικαίου για δηλώσεις του στις ΗΠΑ που στρέφονται κατά της Τουρκίας.

Οι όροι «Κωνσταντινούπολη και Νέα Ρώμη» στον τίτλο του Βαρθολομαίου, αποτελούν, αναφέρεται, κρυφό πόλεμο που επιχειρεί να πλήξει την ασφάλεια της τουρκικής δημοκρατίας και για τον λόγο αυτό το δημοσίευμα ζητά αλλαγή ονομασιών σε διεθνές επίπεδο, με επιπτώσεις σε περίπτωση άρνησης εφαρμογής.

Ολοκληρώνοντας, η εφημερίδασημειώνει πως θα εξακολουθήσει την ενασχόληση με το θέμα, δημοσιεύοντας «έγγραφα και αλήθειες».

ΠΗΓΗ: Εθνικιστική εφημερίδα Aydinlik

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξαίρει την αναγνώριση του Ουκρανικού Αυτοκέφαλου από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: