Επεισόδια, προσαγωγές και συλλήψεις σε εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο: Και ένας πατέρας με έμφραγμα στον Ευαγγελισμό

Αστυνομικοί συγκρούονται με διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της πορείας για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου στην Τσιμισκή , Θεσσαλονίκη, Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ στα Σεπόλια για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το μεσημέρι, στον σταθμό μετρό Σεπολίων, ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» πετώντας εναντίον τους πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Αμέσως μετά, τα άτομα αυτά διέφυγαν από το σημείο και ένα από αυτά συνελήφθη σε κοντινή απόσταση, έξω από πολυκατοικία. Πρόκειται για 24χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για σωματικές βλάβες, απείθεια, αντίσταση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και των διατάξεων περί κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά τη σύλληψη του 24χρονου, ομάδα περίπου 40 ατόμων, μεταξύ των οποίων και οικεία του πρόσωπα, πήγαν έξω από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου προπηλάκισαν, εξύβρισαν και επιχείρησαν να τραυματίσουν με χρήση σωματικής βίας και πετώντας μεταλλικά αντικείμενα σε αστυνομικούς. Τότε συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο οικεία πρόσωπα του 24χρονου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, εξύβριση, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σημειώνεται, ότι ένας από τους συλληφθέντες (πατέρας του παιδιού που έχει συλληφθεί), με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Από την ένταση έπαθε έμφραγμα.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία.

Στον εισαγγελέα οι έξι που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη

Αύριο το πρωί θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης όσοι συνελήφθησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, παρά την αστυνομική απαγόρευση για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Πρόκειται για έξι άτομα τα οποία παραμένουν υπό κράτηση και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, όπως αναφέρουν συνήγοροί τους, κατά περίπτωση, για διέγερση σε ανυπακοή, παραβίαση της απαγόρευσης συναθροίσεων, αντίσταση, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Επιπλέον τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του Covid-19.

Όπως έγινε γνωστό, επιβλήθηκαν άλλα 88 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ εις βάρος ισάριθμων διαδηλωτών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, με τον συνολικό αριθμό των προστίμων να φθάνει τα 94.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για 120 άτομα τα οποία «συγκεντρώθηκαν ξαφνικά από διάφορα σημεία, στον οδικό κόμβο Αγίας Σοφίας – Τσιμισκή – Καρόλου Ντηλ», όπου «εγκλωβίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η πορεία προς το προξενείο των ΗΠΑ».

Εκτός από τις έξι συλλήψεις προσήχθησαν ακόμη 28 άτομα, ενώ «μετά την επιβολή προστίμων (οι διαδηλωτές) αποχώρησαν ειρηνικά» και «δεν έγινε χρήση δακρυγόνων». Στην συγκεκριμένη κινητοποίηση συμμετείχαν φοιτητές, μέλη συλλογικοτήτων και κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κ.ά.

Σε 27 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην Πάτρα

Σε 27 προσαγωγές προχώρησαν σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις στην Πάτρα, στο πλαίσιο των μέτρων που είχαν ληφθεί για την αποτροπή συγκεντρώσεων και πορειών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας, στις 12:30 μετά το μεσημέρι περίπου, 100 άτομα συγκεντρώθηκαν στην οδό Κορίνθου, έξω από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ οι διμοιρίες των ΜΑΤ απέτρεψαν την πορεία που είχε προαναγγελθεί. Λίγη ώρα αργότερα, ομάδες αντιεξουσιαστών προσπάθησαν σε διάφορα σημεία της πόλης, να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και πορείες, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Επίσης, τις απογευματινές ώρες, περίπου 60 άτομα συγκεντρώθηκαν από διάφορα σημεία της πόλης στο ύψος της πλατείας Κωνσταντίνου και προσπάθησαν να πλησιάσουν το κτίριο του πρώην παραρτήματος, αλλά τους εμπόδισαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή, οι συγκεντρωθέντες προκάλεσαν πυρκαγιά σε κάδο απορριμμάτων, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, εκτόξευαν πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ και των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Όπως προαναφέρθηκε, οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν συνολικά, από διάφορα σημεία της Πάτρας, 27 άτομα και βεβαίωσαν 16 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έγινε χρήση δακρυγόνων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Επεισόδιο στα Σεπόλια: Γιός και κόρη στη ΓΑΔΑ, ο πατέρας στο νοσοκομείο με έμφραγμα

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: