Εκκενώθηκε το Πολυτεχνείο από την Αστυνομία – Δεν σημειώθηκαν επεισόδια

Άνδρες των ΜΑΤ έξω από το Πολυτεχνείο λόγω παραμονής ατόμων, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ μέσω ΚΥΠΕ




Αστυνομικοί εισήλθαν στον προάυλιο χώρο του Πολυτεχνείου όπου βρίσκονταν από χθες περίπου 50 άτομα. Όλοι αποχώρησαν χωρίς επεισόδια lλίγο μετά τις 15:00 και σύμφωνα με την ΕΡΤ τα άτομα προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα άτομα καλούσαν σε συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σημειώνεται ότι αναβρασμός επικρατεί στα επιτελεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου που θα εορταστεί με διαφορετικό τρόπο εφέτος, λόγω κορονοϊού. Ήδη, έχουν αρχίσει να τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα της Αστυνομίας για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και της πορείας.

Ωστόσο, από χτες το μεσημέρι, περίπου 40 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν μπει στον χώρο του Πολυτεχνείου, όπου και παραμένουν, ενώ με ανάρτηση τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ενημερώνουν ότι προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια με στόχο να κρατήσουν ανοιχτό το Πολυτεχνείο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης.

Μετά από αυτήν την ενέργεια, η Αστυνομία έκλεισε την οδό Στουρνάρη ενώ υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις περιμετρικά του Πολυτεχνείου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Νάσος Ηλιόπουλος: Τεράστια η κυβερνητική αμέλεια απέναντι στην πανδημία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: