Champions League: Τα ρεκόρ, τα πρόσωπα, οι ομάδες και οι αριθμοί της 3ης αγωνιστικής

Ο Τίμο Βέρνερ της Τσέλσι σκοράρει το εναρκτήριο γκολ εναντίον του τερματοφύλακα του Ρεν Άλφρεντ Γκόμις κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου του Ομίλου Ε της ΟΥΕΦΑ Champions League μεταξύ Chelsea FC και Stade Rennes στο Λονδίνο, Βρετανία, 04 Νοεμβρίου 2020. EPA / Neil Hall / POOL




Ρεκόρ και αριθμοί με ενδιαφέρον στην στατιστική του ποδοσφαίρου, καταγράφηκαν στη χθεσινή (4/11), -με 27 γκολ- δεύτερη και τελευταία βραδιά της 3ης αγωνιστικής στο Champions League.

Τα κυριότερα από αυτά, όπως τα συγκέντρωσε και παρουσίασε η βρετανική εταιρεία ανάλυσης αθλητικών στοιχείων Opta Sports, είναι:

14 – Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει σημειώσει 14 γκολ στις 11 εμφανίσεις του στο Champions League. Ο 20χρονος επιθετικός, έχει επίσης 26 γκολ σε 28 αγώνες για την Ντόρτμουντ σε όλες τις διοργανώσεις.

7 – Ο επιθετικός της Τσέλσι, Τίμο Βέρνερ έχει σημειώσει έξι από τα 10 γκολ του στο Champions League με πέναλτι. Είναι ο πρώτος Γερμανός που σημειώνει δύο πέναλτι σε έναν αγώνα Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League από τότε που ο Λόταρ Ματέους το πέτυχε με την Μπάγερν κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης το 1987.

5 – Ο Αλβάρο Μοράτα σημείωσε πέντε γκολ στις πέντε τελευταίες εκτός έδρας εμφανίσεις του στο UEFA Champions League, όσα πέτυχε στα 20 πρώτα του παιχνίδια στην διοργάνωση.

1 – Το γκολ του Λιονέλ Μέσι ήταν το πρώτο του εναντίον της Ντιναμό Κιέβου από τον Δεκέμβριο του 2009, με αυτό να είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ των γκολ εναντίον του ίδιου αντιπάλου στο Champions League (3.983 ημέρες).

11 χρόνια και 49 ημέρες – Ο Μάρτιν Σκρτελ πανηγύρισε με την Μπασακσεχίρ νίκη (2-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) σε ένα παιχνίδι στο Champions League για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2009 (Λίβερπουλ εναντίον Ντέμπρετσεν), το δεύτερο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ δύο νικών σε μία διοργάνωση για έναν παίκτη μετά τον Ντάνι Λάντζαατ (14 χρόνια και 227 ημέρες μεταξύ 1996 και 2010).

1 – Αυτή η ήττα (2-1) από την Μπασάκσεχίρ, τερμάτισε το μεγαλύτερο εκτός έδρας σερί νικών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε όλες τις διοργανώσεις στην Ιστορία της (10 συνεχόμενες νίκες) και ήταν η πρώτη ήττα της σε 19 αγώνες από τότε που έχασε από την Λίβερπουλ τον Ιανουάριο στην Premier League.

1 – Η Τσέλσι έχει γνωρίσει μόνο μία ήττα σε 16 εντός έδρας παιχνίδια της στην φάση των ομίλων του Champions League (0-1 από την Βαλένθια την περασμένη σεζόν), καθώς νίκησε σε 10 αγώνες και παραχώρησε μία ισοπαλία στα άλλα πέντε παιχνίδια.

18 – Ο Κριστιάνο Ρονάλντο εμφανίστηκε για 18η συνεχόμενη σεζόν στο Champions League . Στην Ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης, μόνο ο Ίκερ Κασίγιας (20 συνεχείς χρονιές, μεταξύ 1999/00 και 2018/19) είχε περισσότερες.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από  τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Επιτυχής η επέμβαση στον Μαραντόνα που διαγνώστηκε με αιμάτωμα στον εγκέφαλο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: