Άλμπερτ Μπουρλά: Να φοράτε τις μάσκες σας, όλοι να ακολουθούν τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) υποδέχεται τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά (Α), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020, στο Μέγαρο Μαξίμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Το μήνυμα πως «όλοι πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και των τοπικών υγειονομικών αρχών», στέλνει μέσω Twitter ο Έλληνας διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Στην ίδια ανάρτηση, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που ανακοίνωσε ότι το πειραματικό της εμβόλιο είναι άνω του 90% αποτελεσματικό στην προστασία από την Covid-19, απευθύνει την παράκληση: «Θυμηθείτε να φοράτε τις μάσκες σας».

Περαιτέρω επισημαίνει πως εάν εγκριθεί το εμβόλιο της εταιρείας για τον κορονοϊό, θα αποτελέσει ένα σημαντικό μέρος των παγκόσμιων, εθνικών και κρατικών προγραμμάτων πρόληψης, αλλά όχι το μόνο.

— Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα CEO της Pfizer, ‘Αλμπερτ Μπουρλά. O πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Μπουρλά για την ιστορική επιτυχία της ανακάλυψης του εμβολίου στη μάχη κατά του κορονοϊού και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία με την ευρωπαϊκή επιτροπή για την προμήθεια του εμβολίου.

  • Το ΚΙΣΕ καταδικάζει τον πρωτοσέλιδο τίτλο εφημερίδας κατά του Αλ. Μπουρλά

Την οργή και τον αποτροπιασμό του για το περιεχόμενο του χθεσινού πρωτοσέλιδου τίτλου της εφημερίδας «Μακελειό», που «διαιωνίζει το μίσος και τις δεισιδαιμονίες κατά των Εβραίων και για ακόμη μια φορά γίνεται φορέας της πιο χυδαίας αντιεβραϊκής προπαγάνδας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος.

«Η ταύτιση του επικεφαλής της εταιρείας Pfizer με τον Μένγκελε, τον επονομαζόμενο χασάπη του ‘Αουσβιτς, είναι μια χυδαία και ανήθικη επίθεση εναντίον του Αλμπέρ Μπουρλά επειδή ακριβώς είναι Εβραίος. Ο δε πηχυαίος τίτλος “Εβραίος κτηνίατρος θα μας μπήξει τη βελόνα! Εφιαλτικές προσαγωγές σε θαλάμους στρατόπεδα σαν τα κοπάδια”, δεν είναι παρά μια σαφής πρόκληση σε βία εναντίον των Εβραίων», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΙΣΕ.

«Το εμβόλιο μιας εταιρείας», προσθέτει, «γίνεται ξαφνικά “δηλητήριο” λόγω του εβραϊκού θρησκεύματος του διευθυντή της, και η παραγωγή του παραλληλίζεται με τα ναζιστικά πειράματα στο ‘Αουσβιτς, προσπαθώντας να αποτρέψει τη χρήση του όταν αποδειχθεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση του ιού που πλήττει την ανθρωπότητα. Ντροπή!».

Το ΚΙΣE καλεί τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας να παρέμβουν άμεσα και αποφασιστικά διότι «το μένος και το μίσος κατά των Εβραίων, που εξέπεμψε σήμερα η φυλλάδα “Μακελειό”, ξεπέρασε πλέον κάθε όριο ανοχής που θα μπορούσε να διαθέτει η Δημοκρατία στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης και της διακίνησης ιδεών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Σταθερά ζοφερός απολογισμός στη χώρα μας: 2.384 νέα κρούσματα, 41 θάνατοι και 263 διασωληνωμένοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: