Ρώμη: Βαρθολομαίος και Πάπας Φραγκίσκος προσεύχονται δημοσίως με μάσκα

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκαν φορώντας δημοσίως μάσκα Photo από video Bloomberg QuickTake
Μάσκα για πρώτη φορά σε δημόσια λειτουργία φόρεσε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος. Με μάσκα δίπλα του και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες προσευχήθηκαν μαζί για την επικράτηση της ειρήνης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η προσευχή έγινε στο πλαίσιο της Διαθρησκειακής Συνάντησης με θέμα “Κανένας δεν σώζεται μόνος του – Αδελφοσύνη και Ειρήνη”, που διοργάνωσε η Κοινότητα Sant’ Egidio στη Ρώμη.

Ο Πάπας Φραγκίσμος εμφανίστηκε με μια λευκή μάσκα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στη Βασιλική της Σάντα Μαρία ιν Αρατσέλι, στη Ρώμη όπως και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Μέχρι σήμερα ο Πάπας φορούσε μάσκα μονάχα εντός του αυτοκινήτου που τον μετέφερε στις εβδομαδιαίες ακροάσεις του στο Βατικανό.

Την στιγμή της προσευχής, σε άλλα σημεία της Ρώμης, Εβραίοι προσεύχονταν στη συναγωγή της πόλης και Βουδιστές, Σιχ, Ινδουιστές και Μουσουλμάνοι ηγέτες επίσης προσεύχονταν για την ειρήνη.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν οι δύο κορυφαίου Ανατολής και Δύσης ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Επίσκοπος της Πρεσβυτέρας Ρώμης, όπως είναι η εκκλησιαστική περιγραφή και ορολογία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και απέδωσε τις υψηλές τιμές που αρμόζουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η Συνάντηση της προσευχής για την ειρήνη έγινε στο Ναό Araceli και στην Πλατεία του Καπιτωλίου.

Τον Πατριάρχη συνόδευαν ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, ο Επίσκοπος Αραβισσού Κασσιανός, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής της Χάλκης όπου στεγάζεται η ιστορική Θεολογική Σχολή, ο Πατριαρχικός Διάκονος Ιάκωβος Krochak καθώς και o Andrea Palmieri, Αναπληρωτής Γραμματέας του Ποντιφικού Συμβουλίου για τη Χριστιανική Ενότητα.

Ο Πατριάρχης μνημόνευσε την ιδρύτρια του Κινήματος και είπε χαρακτηριστικά τα εξής: «Η Chiara έχει δεσμευτεί για την αδελφότητα, την ενότητα και την ειρήνη σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής. Μας δίνει ένα μήνυμα μέσω της ζωής της και των γραπτών της, τα οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Το Κίνημα και όλα τα έργα που υπάρχουν σήμερα, χάρη σε αυτό, είναι η μαρτυρία μιας ζωής που αφιερώθηκε στον Κύριο, που πέρασε επίσης από τον Σταυρό, αλλά πάντα στοχεύει στην Ανάσταση».

Με πληροφορίες από ekirikas.com

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο GOOGLE NEWS

Στην Λέσβο, στις 15 Απριλίου Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και πάπας Φραγκίσκος

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required