Το Κατάρ αντιδρά για τα σκίτσα του Μωάμεθ και μποϊκοτάρει γαλλικά προϊόντα

H πρωτεύουσα του Κατάρ Doha, EPA/IAN LANGSDON μέσω ΚΥΠΕ




Η κρατική εταιρεία σούπερ μάρκετ Al Meera του Κατάρ,  αντιδρώντας στη δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ στη Γαλλία, άρχισε να αφαιρεί τα γαλλικά προϊόντα από τα ράφια των υποκαταστημάτων της, αναφέρει το Anadolu.

Σε ανακοίνωσή του στο Twitter, το γραφείο Τύπου της εταιρείας ανέφερε πως «Εμείς ως μία εθνική εταιρεία, εργαζόμαστε έχοντας ένα όραμα σύμφωνο με την θρησκεία μας και υπηρετώντας την πατρίδα μας, την πίστη μας και τις επιθυμίες των πελατών μας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι μέχρι νεοτέρας, αφαιρούνται όλα τα γαλλικά προϊόντα από τα ράφια των καταστημάτων. «Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια και την ευαισθησία σας» καταλήγει η εταιρεία Al Meecra.

Μετά από τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν και τη δημοσίευση σε γαλλικές  εφημερίδες γελοιογραφιών με τον Προφήτη Μωάμεθ, πολλές επιχειρήσεις στο Κατάρ αποφάσισαν να κατεβάσουν από τα ράφια τους τα γαλλικά προϊόντα.

Tην είδηση μετέδωσε πρώτο το Dohanews με έδρα το Κατάρ.

 

Το Πανεπιστήμιο του Κατάρ μποϊκοτάρει επίσης τη Γαλλία

Το Πανεπιστήμιο του Κατάρ ανέβαλε επίσης την εκδήλωση της Γαλλικής Εβδομάδας Πολιτισμού.

“Οποιαδήποτε προσβολή ενάντια σε ισλαμικά σύμβολα, πεποιθήσεις και ιερά είναι απολύτως απαράδεκτη. Για το λόγο αυτό, η διοίκηση του Πανεπιστημίου του Κατάρ αποφάσισε να αναβάλει την εκδήλωση της Γαλλικής Εβδομάδας Πολιτισμού επ αόριστν», ανέφερε η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου στο Twwiter.

HJ με πληροφορίες από Anadolu, Dohanews

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

O Μακρόν αντεπιτίθεται: Σκίτσα του Charlie Hebdo σε κυβερνητικά κτήρια [photo, video]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: