Τα ρεκόρ του Μέσι στο CL: Από το 2005 και τον Παναθηναϊκό πέτυχε γκολ σε 36 διαφορετικές ομάδες

Ο Λιονέλ Μέσι με το γκολ που πέτυχες κατά της Φερεντσβάρος έχει σκοράρει εναντίον 36 διαφορετικών αντιπάλων της Μπαρτσελόνα στο Champions League EPA/Alberto Estevez




Από τον Παναθηναϊκό έως την Φερεντσβάρος, ο Λιονέλ Μέσι στα 33 του χρόνια εξακολουθεί να γράφει ιστορία.

Ο διάσημος Αργεντινός, είχε ήδη το ρεκόρ-γκολ έναντι των περισσότερων διαφορετικών ομάδων στο Champions League, αλλά με το χθεσινό (20/10) που σημείωσε εναντίον των Ούγγρων στο Camp Nou, επέκτεινε αυτό το ρεκόρ σε 36 συλλόγους από 16 χώρες!

Συνολικά από τις 41 ομάδες που ο Μέσι έχει αντιμετωπίσει στην κορυφαία διοργάνωση, μόνο οι Ρούμπιν Καζάν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπενφίκα, Ουντινέζε και Ίντερ, κατάφεραν να… επιβιώσουν από τον «ψύλλο».

Ο Μέσι, «άνοιξε τον λογαριασμό» απέναντι στον Παναθηναϊκό στις 2 Νοεμβρίου 2005, στην ευρεία νίκη (5-0) της Μπαρτσελόνα επί των «πρασίνων», ενώ σκόραρε και εναντίον του Ολυμπιακού στις 18 Οκτωβρίου 2017, στη νίκη (3-1) της Μπαρτσελόνα επί των «ερυθρολεύκων» στο Camp Nou.

Με το χθεσινό γκολ, ο αρχηγός των Καταλανών, ξεπέρασε κατά τρεις ομάδες τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Ραούλ Γκονσάλες, και κατά επτά, τους Κάριμ Μπενζέμα και Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.

Η Αγγλία είναι από τις 16 χώρες το μεγαλύτερο… θύμα του, καθώς ο Μέσι έχει σημειώσει 26 γκολ σε ομάδες από το νησί, ενώ η ομάδα που έχει «πληρώσει» περισσότερο τις… ορέξεις του, είναι η Άρσεναλ, που έχει δεχθεί εννέα γκολ και ακολουθούν οι Μίλαν και Σέλτικ με οκτώ τέρματα.

Ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Φερεντσβάρος, ο Μέσι σκόραρε εναντίον των Νάπολι, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Σλάβια Πράγας, Ολυμπιακού, Γκλάντμπαχ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ρέιντζερς, Βέρντερ Βρέμης, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Γιουβέντους, Ρόμα, Μπάτε Μπρίσοφ, Ρεάλ Μαδρίτης, Ντιναμό Κιέβου, Βασιλείας, Τσέλσι, ΑΠΟΕΛ, Βικτόρια Πλζεν, Κοπεγχάγης, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Στουτγκάρδης, PSV Αιντχόφεν, Παρί ΣΖ, Σπαρτάκ Μόσχας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν, Λιόν, Μάντσεστερ Σίτι, Άγιαξ, Λεβερκούζεν, Μίλαν, Σέλτικ και Άρσεναλ…

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βαρκελόνη, Ισπανία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Champions League: Ο Ράσφορντ «χτύπησε» ξανά την Παρί, «ζεστάθηκε» η Μπαρτσα ενόψει clasico

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: