Στον κάλαθο των αχρήστων το ομοίωμα του Τραμπ απ’ το Μουσείο Τισό Βερολίνου

File photo: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική εκστρατεία στο Γουϊσκόνσιν. EPA, KAMIL KRZACZYNSKI




Το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Μαντάμ Τισό του Βερολίνου πέταξε στον κάδο τωναχρήστων το ομοίωμα του επιχειρηματία-τηλεοπτικού σταρ που έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ, του Ντόναλντ Τραμπ, μια κίνηση που προφανώς αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες του ενόψει των προεδρικών εκλογών της επόμενης Τρίτης.

Σε μια ενέργεια που παραπέμπει σε εσκεμμένη προσβολή, το κέρινο ομοίωμα του προκατόχου του, του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θεωρούσε τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ ως μια από τις στενότερες συμμάχους του, παρέμεινε στη θέση του, να χαμογελάει πλατιά.

  • «Η σημερινή ενέργεια έχει μάλλον συμβολικό χαρακτήρα ενόψει των εκλογών στις ΗΠΑ», είπε ο διευθυντής μάρκετινγκ του μουσείου, Ορκίντε Γιαλτσίνταγκ. «Εδώ στο Μαντάμ Τισό του Βερολίνου απομακρύναμε το κέρινο ομοίωμα του Ντόναλντ Τραμπ ως προκαταρκτικό μέτρο», πρόσθεσε.

Στις δημοσκοπήσεις, ο Τραμπ υπολείπεται του Δημοκρατικού αντιπάλου του εδώ και μήνες, εν μέρει λόγω της εκτεταμένης δυσαρέσκειας των πολιτών για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία της Covid-19. Πρόσφατα ωστόσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ανακτά κάποιο έδαφος σε μερικές από τις αμφίρροπες Πολιτείες.

Το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Βερολίνου φιλοξενεί αγάλματα και άλλων Αμερικανών πρώην προέδρων. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, εκείνο του Τραμπ ενδέχεται να επιστρέψει σύντομα στον χώρο.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για LIFESTYLE

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Σε ώριμη αναζήτηση της περιπέτειας και του σεξ: Σε νέα κωμική ταινία η Έμα Τόμσον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: