Στο τραπέζι η πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα μετά την έκρηξη κρουσμάτων

File Photo: Αναμονή για διεξαγωγή Rapid Test. EPA/ORESTIS PANAGIOTOU




Το ενδεχόμενο ακόμη και πλήρους απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχταςτέθηκε χθες στο τραπέζι της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή και του επικεφαλής λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα.

Τη σχετική συζήτηση επιβεβαίωσε ουσιαστικά σε σημερινές του δηλώσεις και ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος: «Άλλα μέτρα πλέον, είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας», είπε προσθέτοντας πως «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος», αλλά και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια να πειστεί ο πληθυσμός να εφαρμόσει τα μέτρα που απαιτούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται τα επόμενα 24ωρα σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο να ληφθούν και μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους ενώ στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν σκέψεις και για απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ.

Ωστόσο, δεν εξετάζεται προς το παρόν, το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης πριν από τα μεσάνυχτα.

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν πλέον οι περιοχές της βορείου Ελλάδας που παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και συγκεκριμένα τα Ιωάννινα που αυτήν την ώρα μετρούν 263 ενεργά κρούσματα, η Καστοριά με 124 ενεργά κρούσματα και η Θεσσαλονίκη με 652.

Προβληματισμός υπάρχει και για την επιδημιολογική κατάσταση στις Σέρρες, την Κορινθία και τη Βοιωτία.

Οι εστίες είναι πολλές. Η πυρκαγιά έχει πολλά μέτωπα», τόνισε ο καθηγητής μικροβολιογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως όσο αυξάνοντα τα κρούσματα μετά από κάποιες ημέρες «θα αυξηθούν διασωληνώσεις και νεκροί».

Επίσης, μιλώντας για τα ποιοτικά δεδομένα της έξαρσης της πανδημίας είπε ότι η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι σχετικά μικροί και οι νέοι με τη σειρά τους μεταδίδουν τον ιό σε μεγαλύτερους.

Χθες, ανακοινώθηκαν 667 νέα περιστατικά της νόσου, ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί έως σήμερα, με την Αττική να εμφανίζει μία εύθραυστη σταθερότητα σε υψηλά επίπεδα ως προς τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων (250 χθες) και περιοχές κυρίως της Βόρειας Ελλάδας να δείχνουν σημάδια ταχείας εξάπλωσης του κορωνοϊού και να θέτουν υποψηφιότητα για εφαρμογή πιο αυστηρών μέτρων περιορισμού της διασποράς.

Όσον αφορά την Αττική, όπως ανέφερε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, η κατάσταση παραμένει κρίσιμα σταθερή, ενώ στον Κεντρικό Τομέα, όπου υπάρχουν και τα περισσότερα κρούσματα, η κατάσταση παραμένει εύθραυστη, άρα ακόμα επικίνδυνη και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση από όλους μας.

Ακόμη, γνωστοποίησε ότι σε όλη την χώρα και με έμφαση στις πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, έχουν ξεκινήσει σαρωτικοί, στοχευμένοι έλεγχοι από την Ελληνική Αστυνομία , την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Περιφέρειας, του Λιμενικού Σώματος, και της δημοτικής αστυνομίας, για το ζήτημα της τήρησης των μέτρων.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Μαύρη Τρίτη με 667 κρούσματα, τα 250 στην Αττική και τα 125 στη Θεσσαλονίκη!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: