Στην Αθήνα και τη Λευκωσία πιστεύουν ακόμα την προπαγάνδα του Ερντογάν; Ανώμαλη η προσγείωση…

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από την πομπώδη τελετή με την οποία ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε τον παράνομο ψευτο-“πρόεδρο” του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ στην Άγκυρα. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Μας προέκυψε, λοιπόν, νέος κατοχικός ηγέτης. «Λουλούδι» είναι ο τύπος… Εθνικιστής, λάτρης της ισλαμικής Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάν. Δεν το κρύβει… Παραδέχεται με υπερηφάνεια ότι είναι τσιράκι του ισλαμιστή προέδρου της κατοχικής δύναμης.

Ο Ερντογάν τον υποδέχθηκε ήδη, μετά …βαϊων και κλάδων, στο επιβλητικό Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα. Με τιμές …που αποδίδονται σε Πλανητάρχη. Και με την ανακοίνωση ότι η λύση της Ομοσπονδίας …πέθανε!

Ο Τούρκος πρόεδρος λέει και κανένα αστείο για να γελάμε. Γνωρίζουμε από τη δεκαετία του ’80 ότι η επίσημη Τουρκία σχεδίαζε τρόπους για να επιτύχει διχοτόμηση ή «διευθέτηση» δύο κρατών. Τα υπόλοιπα είναι μασκαραλίκια, που πιστεύουν μόνο οι ανόητοι της «όποιας λύσης». Και ομιλώ βεβαίως για τη διεφθαρμένη εθνικά ελίτ των Αθηνών και της Λευκωσίας.

  • Οι εκπρόσωποι των ελίτ απείλησαν τον κυπριακό λαό για να αποδεχθεί το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, που παρέδιδε όλη την Κύπρο στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας. Απέτυχαν. Και την επόμενη φορά που θα το επιχειρήσουν πάλι θα χάσουν. Διότι τα σχέδια που συζητούνται για την μεγαλόνησο είναι «λύσεις» παράδοσης, που θα θέσουν σε κίνδυνο τη Θράκη και τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Είναι δυνατόν οι ελίτ να εμπιστεύονται αυτόν τον Ερντογάν ακόμα και σήμερα; Δεν κατάλαβα… Τι μας λένε; Τον βρίζουν για τις απειλές εναντίον της Ελλάδας, αλλά ότι κάνει στην Κύπρο είναι καλά καμωμένο; Αυτό υπονοούν. Ας μιλήσουν καθρά αν τολμούν…

Εν πάση περιπτώσει: Όλα τα έχει ο Ερσίν Τατάρ, αλλά το χειρότερο όλων των «προτερημάτων» του είναι ότι υποστηρίζει τη διχοτόμηση και απορρίπτει την μπασταρδεμένη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, που σχεδιάστηκε ειδικά για να μπορεί η Τουρκία να ασκεί έλεγχο σε όλο την Κύπρο.

Η διχοτόμηση δεν είναι λύση για το νησί, και όσοι Ελληνοκύπριοι το …«σκέφτονται», να το ξεχάσουν. Η περίοδος την οποία διανύουμε χαρακτηρίζεται από ρευστότητα και αβεβαιότητα. Και ποιος είναι αυτός που μπορεί με σιγουριά να ισχυριστεί ότι δεν θα έρθουν τα πάνω-κάτω για την κατοχική δύναμη. Ούτε η Αμερική, ούτε η Ρωσία μπορούν να αντέξουν εννέα πολεμικά μέτωπα. Και θα αντέξει η Τουρκία;

Μου έκανε εντύπωση ότι άκουσα μερικούς, που χαρακτήριζαν τον Μουσταφά Ακιντζί Τουρκοκύπριο ηγέτη και εγκαλούσαν εμάς που δεν τον είχαμε περί πολλού διότι τον γνωρίζαμε, ότι επανήλθαν στον ορθό χαρακτηρισμό του «κατοχικού ηγέτη» για τον Ερσίν Τατάρ. Πρόκειται για μία καλή πρόοδο, ελπίζουμε να παραδεχθούν και τα άλλα τραγικά λάθη τους, καθώς είχαν φτάσει σε σημείο να απενοχοποιούν την κατοχική δύναμη και τον Ερντογάν, επειδή ο κυπριακός λαός δεν τους έκανε τη χάρη, και απέρριψε ορθά το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν.

  • Η επιλογή του Τατάρ στην εκλογική διαδικασία των κατεχομένων, είναι πέρα για πέρα προβληματική για την Κύπρο και το λαό της. Ο καθένας μας το καταλαβαίνει. Αλλά, πάει πολύ να υπάρχουν Ελληνοκύπριοι που να υποστηρίζουν ότι ο Μουσταφά Ακιντζί θα έλυνε το πρόβλημα, αν τον επέλεγαν για μία ακόμη πενταετία οι έποικοι και οι Τουρκοκύπριοι.

Διότι η επόμενη ερώτηση έρχεται αυθόρμητα: Γιατί δεν το έλυσε την πενταετία που πέρασε; Θα απαντήσουν, βέβαια, οι εν λόγω υποστηρικτές του, ότι ευθύνεται ο πρόεδρος Αναστασιάδης για τη μη λύση του Κυπριακού, και όχι ο πρώην κατοχικός ηγέτης. Είναι καιρός να αφήσουν το παραμύθι αυτό, διότι είμασταν και εμείς στο Κραν Μοντανά και απορρίψαμε το παραμύθι της τουρκικής προπαγάνδας. Είχαμε μάτια και βλέπαμε και αυτιά και ακούγαμε.

Η Τουρκία είναι αυτή που θα αποφασίσει πότε θα λυθεί το Κυπριακό. Μίλησε δημόσια τη Δευτέρα ο Ερντογάν; Θα πάρει την απόφαση μόνο αν εξυπηρετούνται τα στρατηγικά της συμφέροντα. Είναι δυνατόν να πιστεύουν σοβαροί υποτίθεται άνθρωποι ότι ο Ακιντζί θα έπραττε οτιδήποτε χωρίς να το γνωρίζει η τουρκική ηγεσία; Θα τρελαθούμε ομαδικά, μου φαίνεται… Μερικοί άνθρωποι βλέπουν ως πραγματικότητα αυτό που επιθυμούν. Και όταν …«ξυπνούν» αναζητούν τον υπεύθυνο, τον φταίχτη, ο οποίος πάντα είναι Ελλαδίτης ή Ελληνοκύπριος.

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι ο κ. Ακιντζί, που ο κ. Αναστασιάδης ευεργέτησε και τον έκανε «συμ-πρόεδρο», ήταν αυτός που προσπαθούσε να τον εκνευρίσει και να τον εκτροχιάσει στην Ελβετία. Ήταν αυτός που τον πρόσβαλλε συνέχεια. Και ήταν αυτός που ήθελε την παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων και των αναχρονιστικών εγγυήσεων της Τουρκίας. Αν ήταν πραγματικά όπως τον παρουσιάζουν, δεν έπρεπε να κάνει στο Κραν Μοντανά την «επανάστασή» του; Αλλά ακολουθούσε σαν …σκυλάκι τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και πραγματοποιούσε όλες τις εντολές του. Δεν ήταν καθαρός ο ρόλος του Μουσταφά Ακιντζί το καλοκαίρι του 2017. Τελεία και παύλα.

Όσον αφορά τον Τατάρ, σίγουρα δεν είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά -επειδή η Τουρκία έχει ανάγκη να δείχνει ότι δήθεν επιθυμεί …λύση- θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί, όχι επί της ουσίας, αλλά για τα μάτια των ξένων. Όπως εξυπηρέτησε ο Ακιντζί τον ισλαμιστή Ερντογάν, παρουσιάζοντας ένα «αγγελικό» πρόσωπο της παραβατικής Τουρκίας, το ίδιο θα προσπαθήσει να πράξει και ο νέος κατοχικός ηγέτης. Παίζουν με φανερά χαρτιά οι Τούρκοι. Εδώ έφτασαν στο σημείο να είναι εισβολείς και καταχτητές και να παρουσιάζονται ως …θύματα.

Παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν παρουσιάζεται σε όλα τα μέτωπα ακραία επιθετικός, έχω την αίσθηση ότι δεν θα εγκαταλείψει το διάλογο για το Κυπριακό -απλά θα θέλει να συζητά για τξ διχοτόμηση ή τα δύο κράτη-, διότι τον συμφέρει να έχει πάντα στη γωνία τον εκάστοτε πρόεδρο της Κύπρου. Και αυτό επειδή η Λευκωσία συνεχίζει να ακολουθεί αυτή την παθητική στάση, και να απολογείται συνέχεια για λάθη, που δεν έχουν διαπράξει οι Ελληνοκύπριοι.

Δεν βοηθά, βεβαίως, τον εκάστοτε Πρόεδρο της Κύπρου ότι δέχεται επιθέσεις και κτυπήματα κάτω από τη μέση από άτομα που φέρουν ελληνικά ονόματα και άθελα(;) τους μήπως εξυπηρετούν την Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς.

Από την περασμένη Κυριακή έχουμε μία νέα, υποτίθεται, κατάσταση πραγμάτων στα κατεχόμενα, αν και είμαι πεπεισμένος, ότι ισχύει το «τι Μουσταφά, τι Ερσίν». Τον τελευταίο λόγο θα έχει πάντα η Τουρκία…

Και ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε ήδη. Θα πάει στην Αμμόχωστο για πικνίκ και θα επιβάλει λύση δύο κρατών…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Καταπληκτικά… Ο Ερντογάν καθύβρισε με σκαιότατους χαρακτηρισμούς τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμάνουελ Μακρόν. Και πως απάντησαν οι Ευρωπαίοι; Μα με τον καλύτερο τρόπο!!! Εξέδωσαν ανακοινώσεις. Πόσοι προβλέψιμοι και πόσο αναξιόπιστοι οι εταίροι μας; Μερικοί φορές λέω: Καλά μας κάνει ο Ερντογάν… Μήπως ξυπνήσουμε… Μόνο οι κυρώσεις θα σταματήσουν τον ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας. Διαφορετικά, θα απαιτηθεί η δύναμη των όπλων και οι Ευρωπαίοι πάλι θα αποδειχθούν δειλοί.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

Ο Ερντογάν παίζει τον τουρκικό ζουρνά και οι Ευρωπαίοι, οι Αμερικανοί, αλλά και οι Ρώσοι, χορεύουν…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: