Σαουδική Αραβία: Ελληνικά προϊόντα αντικαθιστούν τα τουρκικά στα σούπερ μάρκετ [photo]

Ελληνικά προϊόντα στα σούπερ μάρκετ της Σαουδικής Αραβίας. Φωτογραφία via Twitter, @GAITAMIMI1




Eλληνικά προϊόντα αντικαθιστούν τα τουρκικά στα σαουδαραβικά σουπερμάρκετ με τους διευθυντές τους να τοποθετούν την ελληνική σημαία στα ράφια, ώστε να γίνεται σαφές στους πελάτες από πού προέρχονται τα αγαθά που αγοράζουν.

Μετά το εμπάργο στις εισαγωγές από την Τουρκία που επέβαλε η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία σε περίοπτη θέση βρίσκονται και τα προϊόντα από το Μαρόκο και την Αίγυπτο.

Ρεπορτάζ της ισραηλινής ιστοσελίδας Israel Hayom αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Σαουδική Αραβία δεν προσπαθεί καν να κρύψει το μποϋκοτάζ της προς την Τουρκία, αντίθετα, του προσθέτει τη δική της πινελιά:

Μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας αντικατέστησαν, σχεδόν μέσα σε μια νύχτα, τα διάφορα τουρκικά προϊόντα τους με προϊόντα από την Ελλάδα, την μεγάλη αντίπαλο της Τουρκίας η οποία βρίσκεται σε αντιπαράθεση μαζί της λόγω διένεξης για τα θαλάσσια σύνορα στην Μεσόγειο.

Ο Σαουδάραβας Γαΐθ αλ Ταμίμι, μηχανικός στο επάγγελμα ανάρτησε φωτογραφίες και σχολίασε:

«Τι ευλογία να βλέπεις τα προϊόντα από Ελλάδα, Αίγυπτο, Μαρόκο να αντικαθιστούν τα προϊόντα από την Τουρκία».

Σούπερ μάρκετ στο Ριάντ έβαλαν δίπλα στα νέα προϊόντα στις βιτρίνες ελληνικές σημαίες και μάλιστα η αλυσίδα fast food “Herfi Burger” αντικατέστησε την μερίδα του τουρκικού της χάμπουργκερ με ελληνικό χάμπουργκερ μέσα γαλάζιο ψωμάκι, σύμφωνα με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

Με πληροφορίες από ιστοσελίδας Israel Hayom, Twitter Ghaith AlTamimi @GAITAMIMI1

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Ο Ερντογάν πιέζεται από τη Σαουδική Αραβία: Αυξάνεται το αραβικό μποϋκοτάζ προς την Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: