Ο Ερντογάν πιέζεται από τη Σαουδική Αραβία: Αυξάνεται το αραβικό μποϋκοτάζ προς την Τουρκία

File photo: Ο πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας Μοχαμάντ μπιν Σαλμάν. State Department photo by Ron Przysucha




Το ρεπορτάζ της ισραηλινής ιστοσελίδας Israel Hayom αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Σαουδική Αραβία δεν προσπαθεί καν να κρύψει το μποϋκοτάζ της προς την Τουρκία, αντίθετα, του προσθέτει τη δική της πινελιά:

Μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας αντικατέστησαν, σχεδόν μέσα σε μια νύχτα, τα διάφορα τουρκικά προϊόντα τους με προϊόντα από την Ελλάδα, την μεγάλη αντίπαλο της Τουρκίας η οποία βρίσκεται σε αντιπαράθεση μαζί της λόγω διένεξης για τα θαλάσσια σύνορα στην Μεσόγειο.

Σούπερ μάρκετ στο Ριάντ έβαλαν δίπλα στα νέα προϊόντα στις βιτρίνες ελληνικές σημαίες και μάλιστα η αλυσίδα fast food “Herfi Burger” αντικατέστησε την μερίδα του τουρκικού της χάμπουργκερ με ελληνικό χάμπουργκερ μέσα γαλάζιο ψωμάκι, σύμφωνα με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

Τίτλος του κειμένου: «Ο Erdogan πιέζεται: Αυξάνεται το αραβικό μποϋκοτάζ προς την Τουρκία». Υπότιτλος: «Η Σαουδική Αραβία εντείνει την πίεση της προς στην Άγκυρα, περιορίζοντας τα τουρκικά προϊόντα. Η Τυνησία, η Αίγυπτος και το Μαρόκο συμμετέχουν επίσης στην κίνηση που προκαλεί ανησυχία στην χώρα».

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδας Israel Hayom 

Προειδοποίηση από Ισραήλ: Ο Ερντογάν σχεδιάζει νέα τάξη στον κόσμο όπου η Τουρκία θα αποτελεί το ανατέλλον αστέρι!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: