Προβολή ισχύος: Οι «Βάτραχοι» της Ελληνικής αρμάδας που τάχθηκε απέναντι από το Oruc Reis…

“Στοιχεία Ειδικών Επιχειρήσεων κατά την αναγνώριση νησίδων στο Αν. Αιγαίο” . Φωτογραφία Ηellas Journal




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Οι φωτογραφίες ντοκουμέντο που ήρθαν στη δημοσιότητα και αποτυπώνουν για πρώτη φορά πραγματική επιχειρησιακή δράση, απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, αναδεικνύουν το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και το σθένος το οποίο χαρακτηρίζει τα στελέχη που έχουν ορκιστεί να υπερασπίζονται τα Εθνικά Κυριαρχικά Δικαιώματα.

Ανάμεσα στις εικόνες απαθανατίζονται τα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, μια ιδιαίτερα ισχυρή και ευέλικτη δύναμη κρούσης των Ενόπλων Δυνάμεων και της Διεύθυνσης Ειδικών Επιχειρήσεων του Επιτελείου, υπό τον Αρχηγό, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

O «πρασινοσκούφης» Αρχηγός από την πρώτη κι όλας κρίση της 21ης Ιουλίου στήριξε μεγάλο μέρος της επιχειρησιακής ετοιμότητας τόσο στις Ειδικές Επιχειρήσεις, όσο και στα «βατράχια» των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, των Ειδικών Ταγμάτων Εθνοφυλακής καθώς εκεί υπηρετούν στελέχη ιδιαίτερα έμπειρα και με απόλυτη γνώση των τομέων ευθύνης που έχουν. Είναι αυτοί που ξέρουν καλύτερα απ’ τον καθένα τους «δικούς τους βράχους», αφήνοντας πολλές φορές εκεί «εκπλήξεις».

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα με τον «βάτραχο» πάνω στον βράχο να ελέγχει με τα κιάλια του για τυχόν ύποπτες κινήσεις, επιτηρώντας το Αρχιπέλαγος…

Αυτοί οι «άνθρωποι των βράχων» δεν είναι ψέμα να πει κανείς πως έχουν να δουν τα σπίτια τους από το καλοκαίρι, το οποίο το πέρασαν πάνω στα «εξοχικά» τους παρατηρώντας κάθε κίνηση, μεταφέροντας πληροφορίες και διατηρώντας υψηλότατη επιχειρησιακή ετοιμότητα για οτιδήποτε απαιτηθεί.

Η διάταξη των Ελληνικών πολεμικών πλοίων μέσα από τις εικόνες δείχνει το πλωτό τείχος που στήθηκε όχι μόνο στα 6 ναυτικά μίλια στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα, αλλά και στα διεθνή ύδατα, εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Φορτωμένα» πλοία- μαχητικά και Στρατός Ξηράς…

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν σταματήσει δευτερόλεπτο να παρακολουθούν με προσοχή τις κινήσεις τόσο του ORUC REIS όσο και του τουρκικού στόλου. Το στρατιωτικό προσωπικό έχει τεθεί για τρίτη φορά σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής, με τα Πολεμικά Πλοία να έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή των τουρκικών προκλήσεων αναλαμβάνοντας καίριες θέσεις, πανέτοιμα να αντιδράσουν, σύμφωνα με την καθοδήγηση και τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας, η οποία έχει τον τελικό λόγο!

“Στοιχεία Ειδικών Επιχειρήσεων κατά την αναγνώριση νησίδων στο Αν. Αιγαίο” . Φωτογραφία Ηellas Journal

Όμως δεν είναι μόνο το Πολεμικό Ναυτικό που βέβαια έχει την πρωτοκαθεδρία και αυτή τη φορά. Στις πολεμικές μοίρες, τα μαχητικά αεροσκάφη είναι σε ύψιστη ετοιμότητα, «φορτωμένα» είτε με τα λεγόμενα στρατηγικά όπλα της αεροπορικής φαρέτρας είτε με τα «έξυπνα» όπλα, είτε με «ατσάλι». Οι Σχηματισμοί του Στρατού Ξηράς έχουν θέσει σε πλήρη επιφυλακή τις Μονάδες τους, παραμένοντας σε άμεση ετοιμότητα.

Την στιγμή που υπάρχουν νέες διαρροές περί «μεσάζοντα» που έχει τοποθετήσει εαυτόν ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα και φέρετε να έχει πείσει τον Ταγίπ Ερντογάν ν’ αποσύρει και πάλι το ερευνητικό και τα πολεμικά πλοία, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκεί και υψώνουν το πλωτό τείχος.

Αν αυτό θα λήξει από τη διαμεσολάβηση θα φανεί, όμως ας μην ξεχνάμε κάτι πολύ βασικό, ότι την Πέμπτη 22 του μηνός λήγει η παράνομη navtex, κατά συνέπεια έτσι κι αλλιώς το ερευνητικό θα μάζευε τα καλώδια για ν’ αποχωρήσει. Αν ο «μεσολαβητής» έχει επιβάλει στην Άγκυρα να μην ανανεώσει την παράνομη navtex, αυτό πιθανό να είναι μια είδηση, αλλά ως πότε θα το διατηρήσει κι αυτό είναι ένα ερώτημα στο Επιτελείο, που έχει δει ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει γυρίσει την πλάτη σε όλους όσοι έχουν επιχειρήσει να τον καθίσουν στο τραπέζι…

Πολύτιμος οδηγός η εμπειρία

Το προκλητικό σκηνικό άλλωστε που έστησαν οι Τούρκοι δύο φορές Ιούλιο και Αύγουστο σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, επαναλαμβάνεται όλες αυτές τις ημέρες. Αυτή τη φορά η πρόκληση έχει ξεπεράσει κάθε δεδομένο με το Oruc Reis να προσεγγίζει ακόμη και στα 9 ναυτικά μίλια στο Καστελόριζο, στέλνοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και πάλι στις επάλξεις για την αντιμετώπιση της εχθρικής απειλής.

Οι Κυβερνήτες των πολεμικών πλοίων, οι Αξιωματικοί, τα πληρώματα αλλά και το σύνολο του προσωπικού των τριών Κλάδων, έχει στη φαρέτρα του σημειώνουν ανώτατες πηγές, ένα επιπλέον όπλο, την πολύτιμη εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος.

Έχοντας αφομοιώσει πλήρως τα διδάγματα της διπλής θερινής τουρκικής πρόκλησης και με επικαιροποιημένα, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του ΓΕΕΘΑ, τα επιχειρησιακά σχέδια που καθορίζουν τις προβλεπόμενες σε κάθε περίπτωση αντιδράσεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα έτοιμες αλλά και πλήρως αποφασισμένες να επιτελέσουν την αποστολή τους με επιτυχία, προασπίζοντας τα κυριαρχικά μας συμφέροντα.

Η λύσσα για τη ρεβάνς

Δεδομένου ότι ο Ερντογάν επιδιώκει πάση θυσία μία νίκη, έστω συμβολική, ή μια ρεβάνς για το επεισόδιο της επακούμβησης της τουρκικής «ΚEMAL REIS» από την ελληνική Φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», προκειμένου να την πανηγυρίσει στο φανατισμένο εσωτερικό του ακροατήριο, οι ναυτικές μας μονάδες έχουν ιδιαίτερα τεταμένη την προσοχή τους για την αποφυγή όλων των ενδεχόμενων παγίδων που θα επιχειρήσουν να στήσουν οι Τούρκοι υλοποιώντας τη συγκρουσιακή πολιτική των κυβερνώντων τους.

Γι’ αυτό και ταυτόχρονα με το μήνυμα της αποφασιστικότητας, η στρατιωτική ηγεσία έχει στείλει στο προσωπικό και το μήνυμα της απαιτούμενης ψυχραιμίας.

“Στοιχεία Ειδικών Επιχειρήσεων κατά την αναγνώριση νησίδων στο Αν. Αιγαίο” . Φωτογραφία Ηellas Journal

Το δελτίο παραβατικής συμπεριφοράς δείχνει την αγωνιώδη προσπάθεια της Τουρκίας να βρει τα υποβρύχια Type 214. Όλη τη μέρα της Τρίτης, 5 αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, κατασκοπευτικά δηλαδή, CN-235 έκαναν παραβάσεις στο FIR Αθηνών και πετούσαν στην περιοχή που κινούνταν το Oruc Reis.

Η κακή ψυχολογία των πληρωμάτων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού αλλά και του Επιτελείου τους είναι δεδομένη, αυτό δείχνουν οι σπασμωδικές κινήσεις που γίνονται.

Παράλληλα το τελευταίο διάστημα, τα ελληνικά συστήματα ανθυποβρυχιακού πολέμου εντόπισαν και «ξετρύπωσαν» τα τουρκικά υποβρύχια, «βομβαρδίζοντάς» τα με τα σόναρ τους και αναγκάζοντάς τα πληρώματά τους να νιώσουν στο πετσί τους τον πανικό του τι θα πάθαιναν σε πραγματικές συνθήκες μάχης. Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να «ταλαιπωρούν» τους Τούρκους στη θάλασσα, έχοντας αναπτύξει πλέον μαζί τους «πελατειακή σχέση».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΔΩ

Άγρυπνες οι Ένοπλες Δυνάμεις στο κατόπι του Oruc Reis: Φωτογραφικά ντοκουμέντα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: