Άγρυπνες οι Ένοπλες Δυνάμεις στο κατόπι του Oruc Reis: Φωτογραφικά ντοκουμέντα

To Oruc Reis πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας υπό τη στενή παρακολούθηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Φωτογραφία Hellas Journal 20/20/2020
Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν σταματήσει δευτερόλεπτο να παρακολουθούν με προσοχή τις κινήσεις τόσο του ORUC REIS όσο και του τουρκικού στόλου.

Το στρατιωτικό προσωπικό έχει τεθεί για μία ακόμα φορά σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής, με τα Πολεμικά μας Πλοία να έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή των τουρκικών προκλήσεων αναλαμβάνοντας καίριες θέσεις, πανέτοιμα να αντιδράσουν, σύμφωνα με την καθοδήγηση και τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας. Την ίδια στιγμή, τα πολεμικά μας αεροσκάφη είναι σε ύψιστη ετοιμότητα στις Μοίρες τους, ενώ οι Σχηματισμοί του Στρατού Ξηράς έχουν θέσει σε πλήρη επιφυλακή τις Μονάδες τους, παραμένοντας σε άμεση ετοιμότητα αναλόγως.

Το προκλητικό σκηνικό που έστησαν οι Τούρκοι δύο φορές το τελευταίο διάστημα σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, επαναλαμβάνεται και τρίτη, αυτή τη φορά ακόμα πιο κοντά στο Καστελόριζο, στέλνοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και πάλι στις επάλξεις για την αντιμετώπιση της εχθρικής απειλής.

Έχοντας αφομοιώσει πλήρως τα διδάγματα της διπλής θερινής τουρκικής πρόκλησης και με επικαιροποιημένα, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του ΓΕΕΘΑ, τα επιχειρησιακά σχέδια που καθορίζουν τις προβλεπόμενες σε κάθε περίπτωση αντιδράσεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα έτοιμες αλλά και πλήρως αποφασισμένες να επιτελέσουν την αποστολή τους με επιτυχία, προασπίζοντας τα κυριαρχικά μας συμφέροντα.

Δεδομένου ότι ο Ερντογάν επιδιώκει πάση θυσία μία νίκη, έστω συμβολική, ή μια ρεβάνς για το θερινό επεισόδιο επακούμβησης της τουρκικής «ΚEMAL REIS» από την ελληνική Φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», προκειμένου να την πανηγυρίσει στο φανατισμένο εσωτερικό του ακροατήριο, οι Ναυτικές μας Μονάδες έχουν ιδιαίτερα τεταμένη την προσοχή τους για την αποφυγή όλων των ενδεχόμενων παγίδων που θα επιχειρήσουν να στήσουν οι Τούρκοι υλοποιώντας τη συγκρουσιακή πολιτική των κυβερνώντων τους. Γι’ αυτό και ταυτόχρονα με το μήνυμα της αποφασιστικότητας, η στρατιωτική ηγεσία έχει στείλει στο προσωπικό και το μήνυμα της απαιτούμενης ψυχραιμίας.

Στο παρόν σκηνικό της ελληνοτουρκικής έντασης που προκαλείται από τις μονομερείς προκλητικές ενέργειες της τουρκικής πλευράς, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να παραδίδουν στους Τούρκους μαθήματα σε όλες τις διαστάσεις του υγρού στοιχείου, είτε επί της επιφάνειας της θάλασσας, είτε αρκετές λεύγες κάτω από αυτήν.

Τα αποτελέσματα, όμως, της «εκπαιδευτικής» αυτής δραστηριότητας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, παραμένουν πενιχρά, όπως βλέπουμε, καθότι η τουρκική πλευρά, αποδεικνύεται ανεπίδεκτη μαθήσεως εν τέλει. Τι να κάνει, όμως, κι ο δάσκαλος, άμα ο μαθητής είναι ανεπίδεκτος…

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

«Έσπασε» τα 12 μίλια το Oruc Reis: Θα φτάσει ως τα 8 σε αυτή του τη στροφή

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal