Προσωρινή η εκεχειρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ προειδοποιούν οι Αζέροι

nagorno

File Photo: Θέση πυροβολικού στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. EPA/VAHRAM BAGHDASARYAN




Ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ διευκρίνισε σήμερα το πόσο θα διαρκέσει η εκεχειρία με τους Αρμένιους.

Όπως δήλωσε η ανθρωπιστική εκεχειρία η οποία συμφωνήθηκε στις συνομιλίες που διεξήχθησαν στη Μόσχα για το θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ θα διαρκέσει μόνο για όσο διάστημα χρειαστεί ο Ερυθρός Σταυρός να φροντίσει για την ανταλλαγή των σορών όσων σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στο Μπακού, ο Αζέρος υπουργός είπε ότι το στάτους κβο στον ορεινό αυτόν θύλακα δεν εξυπηρετεί τη χώρα του και ότι το Αζερμπαϊτζάν ελπίζει και αναμένει ότι εν καιρώ θα θέσει υπό τον έλεγχό του μεγαλύτερο μέρος των εδαφών αυτών.

Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία αλληλοκατηγορούνται ότι παραβίασαν την εκεχειρία σήμερα, εγείροντας ερωτηματικά για το κατά πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε με τη μεσολάβηση της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει για κατάπαυση του πυρός από τις 12:00 σήμερα Σάββατο μεσημέρι, τοπική ώρα, (11:00 ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Ναγκόρνο Καραμπάχ, μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στην Μόσχα μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο εμπόλεμων πλευρών και τη διαμεσολάβηση του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπακού, Αζερμπαϊτζάν

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αλληλοκατηγορούνται Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν για παραβίαση της συμφωνίας

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: