Περίεργο και ομοφοβικό σχόλιο σε ρωσικό ΜΜΕ για τον Μπάιντεν και τον Οικουμενικό Πατριάρχη

FILE PHOTO: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πατριάρχης Μόσχας, Κύριλλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημήτρης Πανάγος




“Στις 15 Οκτωβρίου 2020 το επιτελείο του προεδρικού υποψήφιου στις ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δημοσίευσε ανακοίνωση στην οποία υπόσχεται να προσφέρει ειδική βοήθεια στην Ελλάδα εναντίον της Τουρκίας καθώς και στο Φανάρι, ως υποτιθέμενο κέντρο της παγκόσμιας ορθοδοξίας”, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο REN TV.

Συντάκτης του κειμένου είναι ο Igor Drouz. Τίτλος: «Ο Τζο Μπάιντεν υπόσχεται να στηρίξει το σχίσμα στην Ορθοδοξία».

Στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρονται τα εξής περίεργα και πολύ ομοφοβικά:

Σύμφωνα με τις προεκλογικές υποσχέσεις, ο Τζο Μπάιντεν θα συνεχίσει να αποτελεί μια δυνατή φωνή “για την ελευθερία της θρησκευτικής έκφρασης”, σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Φαναρίου (έτσι αποκαλούν συχνά την έδρα του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, Βαρθολομαίου). Εκτός από αυτό υποσχέθηκε να συνεργαστεί ενεργά με την Ελλάδα.

Και αυτό δεν είναι απλώς μια προεκλογική κίνηση για να προσελκύσει την μεγάλη σε αριθμό ελληνική διασπορά των ΗΠΑ, αλλά ένα ζήτημα με το οποίο ο Μπάιντεν ασχολείται πολλά χρόνια και με συγκεκριμένο τρόπο.

Ασφαλώς δεν υποστήριξε οποιαδήποτε “ελευθερία της θρησκευτικής έκφρασης”. Αντιθέτως. Για χρόνια υποστήριζε τις διώξεις κατά θρησκευτικών δογμάτων που δεν ήταν αρεστά στον ίδιο και πρώτα-πρώτα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στην Ουκρανία, που επί εποχής του ήταν υπό την δική του παρακολούθηση, ο Μπάιντεν κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ίδρυση και τη διάδοση της σχισματικής “Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας”, υπό την αιγίδα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, γεγονός που στην πράξη προκάλεσε μαζικές ταραχές και καταλήψεις ναών της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο Μπάιντεν δεν έκρυψε ποτέ το σχέδιό του, αλλά μιλούσε για αυτό σχεδόν ανοικτά.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2018, ο Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με τον επικεφαλής τoυ μη αναγνωρισμένου “Πατριαρχείου Κιέβου”, τον Φιλάρετο Ντενίσενκο. Τότε ο Μπάιντεν υπογράμμισε “τη σημασία της δημιουργίας μιας ξεχωριστής τοπικής ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία για την διασφάλιση της κρατικής της υπόστασης” και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Φιλάρετο για “το έργο του στην διάδοση της πνευματικότητας στην ουκρανική κοινωνία”.

Γενικά, αν μεταφράσουμε την προεκλογική δήλωση του Μπάιντεν από μια πολιτικώς ορθή φραστική διατύπωση, σε απλή, ανθρώπινη γλώσσα, τότε ο ένθερμος διεθνιστής Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε να στηρίξει το σχίσμα της παγκόσμιας Ορθοδοξίας, που δημιουργήθηκε από τον Βαρθολομαίο με την στήριξη των ΗΠΑ και του Βατικανού.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Βαρθολομαίος αναγνώρισε με αντικανονικό τρόπο μια σειρά σχισματικών οντοτήτων, μεταξύ των οποίων και τη σέκτα της “Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας”, γεγονός που προκάλεσε σύγχυση ανάμεσα σε κάποιες τοπικές εκκλησίες.

Οι σχέσεις του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ με το φιλελεύθερο Φανάρι έχουν μακρά ιστορία. Τη συνεργασία Βαρθολομαίου- Μπάιντεν δεν εμποδίζει καθόλου το γεγονός ότι ο τελευταίος τυγχάνει ένας – μεγάλης επιρροής – ιδεολόγος της εκρίζωσης της χριστιανικής ηθικής παγκοσμίως.

Ο Μπάιντεν είναι ένθερμος υποστηρικτής της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών, των αμβλώσεων και των σεξουαλικών παρεκκλίσεων. “Οι χώρες που δεν υποστηρίζουν τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα της απανθρωπιάς τους”, δήλωσε το 2014, αποκαλώντας τους αντιπάλους της προπαγάνδας υπέρ των ομοφυλοφίλων ως “τρωγλοδύτες”.

Στην πραγματικότητα ο Μπάιντεν αποκάλεσε έτσι τους ορθόδοξους σε όλον τον κόσμο και την πλειοψηφία των Ρώσων, αφού σε μας τέτοια προπαγάνδα απαγορεύεται δια νόμου.

  • Και όλα τα παραπάνω δεν ενόχλησαν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο… να απονείμει διάκριση στον Μπάιντεν. Το 2015, στον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, απονεμήθηκε, από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, το βραβείο ‘Αθηναγόρας «για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου». Προφανώς για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, όπως και για την φίλη του, Χίλαρυ Κλίντον, αυτό ήταν προτεραιότητα. Η ίδια, ως γνωστόν, είχε δηλώσει ότι “τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων”.

Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως εδώ και πολύ καιρό στηρίζει τους περισσότερο αντι-χριστιανούς αμερικανούς πολιτικούς. Όπως για παράδειγμα, την δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Ruth Bader Ginsburg. Αυτή συγκεκριμένα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην νομιμοποίηση των ναρκωτικών στις ΗΠΑ, των αμβλώσεων και των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

“Θρηνούμε για τον θάνατο της Ruth Bader Ginsburg, της οποίας το πέρασμα από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα μείνει στην ιστορία. Αναγνωρίζουμε τον τεράστιο ρόλο της, προσευχόμαστε ώστε η δικαιοσύνη, την οποία τόσο υπερασπίστηκε να κυριαρχήσει σε όλον τον κόσμο”, δήλωσε με αφορμή τον θάνατό της ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, επικεφαλής της ελληνικής ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στις ΗΠΑ.

Φαίνεται ότι το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, που ισχυρίζεται ότι έχει την πρώτη θέση στον ορθόδοξο κόσμο, θεωρεί δίκαιη την νομιμοποίηση όλων εκείνων που με βάση τους κανόνες της ορθοδοξίας αποτελούν αμαρτήματα: την αφαίρεση της ζωής αγέννητων παιδιών και των “γάμων” μεταξύ ομοφυλοφίλων. Και ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του Φαναρίου προσεύχεται για αυτό.

Ο Ελπιδοφόρος είναι γενικά γνωστός για τις πετυχημένες προσευχές του: για παράδειγμα προσευχήθηκε για τον Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ. Και, παρεμπιπτόντως είναι και συνεπής στις απόψεις του. Δεν απουσιάζει από τις διαδηλώσεις υπέρ του κινήματος Black Lives Matter, τις οποίες και στηρίζει όχι μόνο με την προσευχή του, αλλά και με την προσωπική του παρουσία. Σημειώστε ότι αυτό το κίνημα επικρίθηκε από πολλούς εκπροσώπους της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για ανηθικότητα και για τις διώξεις κατά των επικριτών του.

Το βραβείο “Αθηναγόρας”, εκτός από τον Τζο Μπάιντεν, απονεμήθηκε επίσης και στον Andrew Cuomo, Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, που συμμετείχε σε «Pride Parades» και είναι υπέρ των αμβλώσεων ακόμη και στον ένατο μήνα της κύησης.

Αλλά ακόμη και ανάμεσα στους Καθολικούς, που σήμερα είναι πολύ πιο ανεκτικοί σε τέτοια θέματα, υπήρξε και ένας γενναίος κληρικός που καταδίκασε τις ενέργειες του Μπάιντεν. Ένας καθολικός ιερέας από τη Νότια Καρολίνα, ο Robert Morey, αρνήθηκε να κοινωνήσει αυτόν τον πολιτικό, που αποκαλεί εαυτόν καθολικό, λόγω του ότι τάσσεται υπέρ των αμβλώσεων και υπόσχεται να κάνει τα πάντα για την πλήρη νομιμοποίησή τους στη χώρα. Όπως είπε ο ιερέας, κανείς δεν μπορεί να κοινωνήσει αν είναι κατά των αρχών της χριστιανικής πίστης και συγκεκριμένα όταν ωθεί τους άλλους στο αμάρτημα της άμβλωσης.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο Μπάιντεν δεν ήταν πάντα τόσο φιλελεύθερος και υποστηρικτής των μαύρων ρατσιστών του κινήματος BLM. Ήταν ευαίσθητος σε θέματα πολιτικής συνοχής και γι αυτό το λόγο στη δεκαετία του 1970, όταν άρχισαν να γίνονται δημοφιλείς οι ιδέες της λευκής υπεροχής, τάχθηκε κατά της κατάργησης του φυλετικού διαχωρισμού. Αλλά από αυτήν την άποψη ταιριάζει απολύτως με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος επίσης κάποτε έπαιζε έναν πιο συντηρητικό ρόλο και άλλαξε μόνο όταν ακολούθησε τη γραμμή του κόμματος των υπέρμαχων της παγκοσμιοποίησης.

Αν ο Μπάιντεν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, τότε θα αρχίσει να ξεριζώνει τον χριστιανισμό, αντικαθιστώντας τον με ένα παγκόσμιο υποκατάστατο που θα βασίζεται στην μείξη του Φαναρίου με τον Καθολικισμό και άλλες θρησκείες, που θα “δικαιολογούν” την ρωσοφοβία, τον αμοραλισμό και την εξουσία των οπαδών της παγκοσμιοποίησης διεθνώς. Και οι πράξεις του θα αποκαλούνται “μάχη για την θρησκευτική ελευθερία”… 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: