Μέρκελ, Κόντε και Κρεμλίνο καταδικάζουν την “βάρβαρη” επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας

File photo: Γάλλοι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από τον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια της Γαλλίας, μετά την ισλαμιστική επίθεση με μαχαίρι. EPA, SEBASTIEN NOGIER




Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της χώρας της προς τη Γαλλία έπειτα από την πρωινή επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία της Νίκαιας, στη Γαλλία, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι από έναν δράστη που φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ”.

Η Μέρκελ χαρακτήρισε “βάρβαρη” την επίθεση.
“Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένη από τους βάρβαρους φόνους στην εκκλησία στη Νίκαια. Η σκέψη μου είναι με τους συγγενείς των δολοφονηθέντων και των τραυματιών. Η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό της Γαλλίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή”, δήλωσε η Μέρκελ στο Twitter δια του εκπροσώπου της Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο μακελάρης στη Νοτρ Νταμ της Νίκαιας φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ”: Συναγερμός στη Γαλλία μετά το τρομοκρατικό μακελειό [videos]

Το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δολοφονίες δι’ αποκεφαλισμού στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι ανεπίτρεπτο να δολοφονούνται άνθρωποι, αλλά είναι και λάθος να προσβάλλει κάποιος τα θρησκευτικά αισθήματα των πιστών.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε από την πλευρά του καταδίκασε “την άθλια επίθεση” που σημειώθηκε το πρωί στη Νίκαια.
“Η άθλια επίθεση…δεν θα κλονίσει το κοινό μέτωπο υπεράσπισης των αξιών της ελευθερίας και της ειρήνης. Οι πεποιθήσεις μας είναι ισχυρότερες από τον φανατισμό, το μίσος και την τρομοκρατία”, έγραψε ο Κόντε στο Twitter.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΑΡ.ΜΙ
Βερολίνο, Γερμανία / Μόσχα, Ρωσία

Σύσσωμη η Ευρώπη στο πλευρό της Γαλλίας μετά τη νέα ισλαμιστική επίθεση στη Νίκαια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: