Σύσσωμη η Ευρώπη στο πλευρό της Γαλλίας μετά τη νέα ισλαμιστική επίθεση στη Νίκαια

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από την Νοτρ Νταμ της Νίκαις, μετά την φρικιαστική ισλαμιστική επίθεση. EPA/SEBASTIEN NOGIER




Την επίθεση στη Νίκαια καταδίκασε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τονίζοντας την αλληλεγγύη σύσσωμης της Ευρώπης στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, η  φον ντερ Λάιεν σημείωσε:

«Καταδικάζω τη φρικτή και βάναυση επίθεση που έλαβε χώρα στη Νίκαια και είμαι ολόψυχα με τη Γαλλία. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα αυτής της φρικιαστικής πράξης. Ολόκληρη η Ευρώπη είναι αλληλέγγυα προς τη Γαλλία. Παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στη βαρβαρότητα και τον φανατισμό».

Από πλευράς του, ο Σαρλ Μισέλ εκφράζοντας την συμπαράσταση της ΕΕ στη Γαλλία μετά την επίθεση, με ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε:

«Όλη η αλληλεγγύη μου (είναι) με τη Γαλλία και τους Γάλλους. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα της φρικτής επίθεσης στη Νίκαια και τους οικείους τους. Όλη η Ευρώπη είναι μαζί σας».

Νωρίτερα, την συμπαράστασή του στη Γαλλία και την καταδίκη στην επίθεση εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Ειρήνης Ζαρκαδούλα
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο Σασόλι για το μακελειό στη Νίκαια: “Έχουμε καθήκον να σταθούμε μαζί ενάντια στη βία”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: