Μακρόν: Η Γαλλία δέχεται τρομοκρατική επίθεση, δεν θα εγκαταλείψουμε τις αρχές μας [video]

O Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απευθύνεται τους δημοσιογράφους έξω από τον καθεδρικό ναό της Νίκαιας, Γαλλία. EPA/ERIC GAILLARD / POOL MAXPPP OUT




Καταγγέλλοντας την σημερινή επίθεση στη Νίκαια ως “τρομοκρατική ισλαμιστική επίθεση” ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος μετέβη επί  τόπου στον καθεδρικό ναό της πόλης όπου σημειώθηκε η επίθεση, τόνισε πως “η Γαλλία δέχεται επίθεση”.

Παράλληλα, ο Μακρόν κάλεσε τους Γάλλους σε ενότητα και σε εναντίωση σε οποιοδήποτε “πνεύμα διχασμού”.

Από τη Νίκαια ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε πως η προστασία των τόπων λατρείας καθώς και τα σχολεία θα ενισχυθεί, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι το προσωπικό της στρατιωτικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας θα αυξηθεί από 3.000 σε 7.000 άνδρες και γυναίκες.

“Σήμερα το πρωί αποφασίσαμε να αυξήσουμε την επιφυλακή σε όλη τη Γαλλία για να προσαρμοστούμε στην τρομοκρατική απειλή”, είπε χαρακτηριστικά. “Η Γαλλία δέχεται επίθεση”.

Μιλώντας μπροστά στις κάμερες των ΜΜΕ ο Μακρόν ανέφερε πως «η χώρα μας είναι υπό επίθεση ισλαμιστών τρομοκρατών» και πρόσθεσε πως «επιτίθενται στη Γαλλία εξαιτίας των αξιών της ελευθερίας και της επιθυμίας του Παρισιού να μην υποκύψει στην τρομοκρατία». Και κατέληξε: “Δεν θα εγκαταλείψουμε τις αξίες μας”.

Με πληροφορίες από AFP, France24

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: