Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες για τον Πρόεδρο Τραμπ αποκάλυψε ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου

FILE PHOTO: Ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Mark Meadows (δεξιά) συνοδεύει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο νοσοκομείο. EPA, Oliver Contreras / POOL




Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πέρασε μια περίοδο «πολύ ανησυχητική» την Παρασκευή και οι επόμενες 48 ώρες «θα είναι κρίσιμες» για την κατάσταση της υγείας του, καθώς μάχεται τον κοροναϊό στο νοσοκομείο.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Mark Meadows το Σάββατο, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.

Τα σχόλια του Προσωπάρχη Meadows έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την «όμορφη» εκτίμηση της κατάστασης του κ. Τραμπ που έδωσε το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου και ο γιατρός του Λευκού Οίκου. Λίγο μετά έσπευσε να διορθώσει (ΕΔΩ).

Οι γιατροί έκαναν προσπάθειες να μην αποκαλύψουν ότι ο πρόεδρος είχε λάβει συμπληρωματικό οξυγόνο στον Λευκό Οίκο πριν από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

«Δεν είμαστε ακόμα σε ένα ξεκάθαρο δρόμο για την πλήρη ανάκαμψη» (του Προέδρου Τραμπ), δήλωσε ο Meadows, που ήταν εμφανέστατα κουρασμένος. Ο Προσωπάρχης συνόδευσε τον κ. Τραμπ στο νοσοκομείο.

Ήταν μια εντυπωσιακά διαφορετική εικόνα από αυτήν που ζωγράφισε το προσωπικό του Λευκού Οίκου από τότε που ο κ. Τραμπ αποκάλυψε τη διάγνωσή του, καθώς και από τους γιατρούς του, οι οποίοι ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους και το λαό σε συνέντευξη Τύπου στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο του Walter Reed.

Η ενημέρωση από τον Δρ Σιν Κόνλεϊ και τους άλλους γιατρούς έθεσε περισσότερα ερωτήματα από ό, τι απαντήσεις, καθώς ο γιατρός του Λευκού Οίκου αρνήθηκε επανειλημμένα να πει αν ο πρόεδρος χρειάστηκε ποτέ συμπληρωματικό οξυγόνο, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις, και αρνήθηκε να συζητήσει ακριβώς πότε αρρώστησε.

Ο Κόνλεϊ αποκάλυψε επίσης ότι ο κ. Τραμπ άρχισε να εμφανίζει «κλινικές ενδείξεις» του COVID-19 την Πέμπτη το απόγευμα, νωρίτερα από ό, τι ήταν προηγουμένως γνωστό.

«Πέμπτη χωρίς οξυγόνο. Κανένα αυτή τη στιγμή. Και χθες με την ομάδα, ενώ ήμασταν όλοι εδώ, δεν είχε οξυγόνο», είπε ο Δρ Κόνλεϊ.

Όμως, σύμφωνα με ένα άτομο που είναι εξοικειωμένο με την κατάσταση του κ. Τραμπ, ο Πρόεδρος έλαβε οξυγόνο στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή πριν μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο. Το άτομο δεν εξουσιοδοτήθηκε να μιλήσει δημόσια και μίλησε στο The Associated Press υπό τον όρο της ανωνυμίας.

ΠΗΓΗ: Πρακτορείο Associated Press

Το δράμα στα “δώματα” του Λευκού Οίκου: Δεν θέλουν να παραδώσει την εξουσία ο κ. Τραμπ, ούτε για μία μέρα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: