Το δράμα στα “δώματα” του Λευκού Οίκου: Δεν θέλουν να παραδώσει την εξουσία ο κ. Τραμπ, ούτε για μία μέρα…

Οπαδοί του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τον επευφημούν έξω από το νοσοκομείο Walter Reed National Military Medical Center, στη Μπεθέσντα του Μέριλαντ. EPA, MICHAEL REYNOLDS




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Αναμενόμενο ήταν, διότι πάνω απ’ όλα, η πλειοψηφία των Αμερικανών, στις δύσκολες στιγμές της χώρας, δεν νοιάζεται για τα πρόσωπα αλλά για την Πατρίδα…

Είναι συγκλονισμένη η Αμερική με το γεγονός της εισαγωγής του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στο νοσοκομείο. Πέρα από συμπάθειες και αντιπάθειες και τη διχόνοια που είναι διάχυτη στη χώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο εκλεγμένος ηγέτης της υπερδύναμης και, ως γνωστό, στις ΗΠΑ, περισσεύει ο σεβασμός στους θεσμούς.

Οπωσδήποτε, κάποιοι χάρηκαν για το δράμα του Αμερικανού Προέδρου. Μίλησαν για την τιμωρία του Θεού, διότι αρνήθηκε να αντιμετωπίσει την πανδημία ως έπρεπε και όφειλε… Όποιος και να είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν παύει να είναι και ένας άνθρωπος που δίνει μάχη με μία θανατηφόρα ασθένεια.

  • Κακά τα ψέματα, αλλά το πρόβλημα είναι σοβαρότατο. Εννοώ της εισαγωγής του προέδρου στο νοσοκομείο, και όχι μόνο, καθώς η χώρα -θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς- τις τελευταίες 24 ώρες κυβερνάται από το προεδρικό δωμάτιο, αφού ο κ. Τραμπ αρνήθηκε να παραδώσει τις εξουσίες του, έστω και για μερικές μέρες, στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Και ο βασικός λόγος είναι για να μην δοθεί η εντύπωση στο λαό ότι η κατάσταση της υγείας του όντως δεν είναι καλή. Και διότι θέλει να πιστεύει ότι είναι άτρωτος και ατρόμητος…

Ο ιατρός του Λευκού Οίκου, Σον Κόνλεϊ προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες, αλλά δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή αν είχε επιτυχία. Δήλωσε ευχαριστημένος με την πρόοδο του και την κατάσταση της υγείας του κ. Τραμπ. Νοιώθει καλά, είπε, δεν έχει πυρετό, δεν βρίσκεται σε οξυγόνο, αναπνέει κανονικά. Δεν έχει πρόβλημα με την καρδιά του, και δίνει κανονικά οδηγίες στους συνεργάτες του, τόνισε. Ο πρόεδρος Τραμπ «είναι πολύ καλά», ανακοίνωσε ο γιατρός του.

Όμως, λίγα λεπτά μετά, μία πηγή που γνωρίζει την κατάσταση της υγείας του Προέδρου, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι τα πράγματα δεν είναι καλά. (ΕΔΩ)

Για το πως νοιώθει ο Πρόεδρος Τραμπ ακούσαμε τον προσωπικό του ιατρό. Βεβαίως, όπως πάντα και όπως σε όλες τις χώρες, ακούγονται ένα σωρό φήμες. Αλλά, στην Αμερική οι γιατροί έχουν τη φήμη ότι δεν παίζουν αυτά τα παιγνίδια. Ότι ανακοινώσουν αυτό είναι. Εκτός αν ο Δρ, Κόνλεϊ αποφάσισε να …βοηθήσει! Θα φανεί τις επόμενες λίγες μέρες.

  • Σίγουρα, ο πρόεδρος Τραμπ είναι μίας κάποιας ηλικίας.
  • Σίγουρα έχει αρκετά ιατρικά προβλήματα και είναι το είδος του ανθρώπου που δεν ακούει κανένα, ούτε τους γιατρούς. Ως γνωστό όλα τα γνωρίζει.
  • Σίγουρα έχει τον ιό -διότι ακούσαμε και ότι είναι εκλογικό παιγνίδι. Και σίγουρα έχει όλα τα συμπτώματα.

Απ’ εκεί και πέρα το ερώτημα είναι αν καταφέρει να εξέλθει νικητής από αυτή τη μάχη που δίνει. Και επίσης αν θα μπορεί να κυβερνά τη χώρα από το νοσοκομείο. Έχουν εκφράσει τη γνώμη τους επιστήμονες, ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, διότι ο συγκεκριμένος ιός, καταπονεί τους ανθρώπους.

Ο κ. Τραμπ δέχεται μία αγωγή που είναι δύσκολη και δημιουργεί κάποιες παρενέργειες. Οι ιατροί του ξεκίνησαν με μία διαφορετική την Παρασκευή το απόγευμα, συνέχισαν με δεύτερη με άλλο κοκτέιλ φαρμάκων, το βράδυ της ίδιας μέρας. Δέχεται ισχυρές δόσεις και σίγουρα -άνθρωπος είναι- επηρεάζονται οι υπόλοιπες λειτουργίες του σώματος. Μία γρίπη έχουν οι άνθρωποι και δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Πόσο μάλλον τον κορωναϊό και στη μορφή που τον έχει ο κ. Τραμπ.

Άρα τις επόμενες λίγες μέρες και ανάλογα με τις δόσεις των φαρμάκων που θα λαμβάνει, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη διακυβέρνηση της υπερδύναμης. Η επόμενη εβδομάδα είναι εξαιρετικά κρίσιμη διότι θα ξεκινήσει ο πιο δύσκολος κύκλος της ασθένειας. Οι γιατροί του προσπαθούν να περιορίσουν τον ιό, αλλά ουδείς γνωρίζει αν θα έχουν επιτυχία.

  • Τα μέλη της οικογένειας του κ. Τραμπ και οι στενοί συνεργάτες του, φαίνεται ότι φοβούνται πως εάν ο Πρόεδρος δεχθεί να μεταβιβάσει τις εξουσίες του στον αντιπρόεδρο Πενς, δεν θα υπάρχει επιστροφή…

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και διακινούνται εισηγήσεις για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αλλαγή του κ. Τραμπ από το ψηφοδέλτιο, με το σημερινό αντιπρόεδρο.

Σίγουρα οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές, διότι και τα μέσα ενημέρωσης, που τηρούν μία εχθρική στάση προς τον κ. Τραμπ, βοηθούν στη διασπορά φημών και όχι μόνο… Το παιγνίδι της παράδοσης ή όχι της εξουσίας απαιτεί γερά νεύρα…

Οι πρωταγωνιστές του δράματος στα “δώματα” του Λευκού Οίκου είναι πολλοί. Τα συμφέροντα είναι μεγάλα. Η Μελάνια Τραμπ επιθυμεί να παραμείνει Πρώτη Κυρία, τα παιδιά του, ο γαμπρός και οι νύμφες του δεν θέλουν με τίποτα να παραδώσει τις εξουσίες του ούτε για μία μέρα και οι συνεργάτες του, εκτός των ανωτάτων στελεχών του Λευκού Οίκου, που συμμετέχουν στις διεργασίες, έχουν “παγώσει” με τις εξελίξεις.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

Ούτε κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, λοιπόν, ούτε τίποτα: Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: