Γαλλία: Απειλές κατά της εφημερίδας La Nouvelle Republique – Δημοσίευσε σκίτσα του Μωάμεθ

File Photo Screenshot από το εξώφυλλο της γαλλικής εφημερίδας La Nouvelle Republique




Απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δέχθηκε η γαλλική τοπική εφημερίδα La Nouvelle Republique μετά τη δημοσίευση σκίτσου του Προφήτη Μωάμεθ στο πρωτοσέλιδό της, δήλωσε σήμερα ένας από τους δημοσιογράφους της.

Στις 18 Οκτωβρίου η εφημερίδα αυτή είχε επαναδημοσιεύσει ένα σκίτσο του Μωάμεθ, το οποίο είχε δημοσιεύσει η σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Charlie Hebdo, για να επισημάνει την απειλή που θέτουν οι ισλαμιστές εξτρεμιστές, μετά την δολοφονία την περασμένη εβδομάδα του Γάλλου καθηγητή Ιστορίας Σαμιέλ Πατί.

Ο δημοσιογράφος Κριστόφ Εριγκό δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV ότι μολονότι η μεγάλη πλειονότητα του κόσμου είχε θετική αντίδραση στο πρωτοσέλιδο αυτό της εφημερίδας, εκλαμβάνοντάς το ως μια υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης και της δημοκρατίας, ένας μικρός αριθμός προσώπων απείλησε την εφημερίδα.

“Υπήρξαν τέσσερις ή πέντε απειλές, κυρίως στο Facebook, γεγονός το οποίο μας ώθησε να κάνουμε καταγγελία για λόγους αρχής”, πρόσθεσε ο Εριγκό στις δηλώσεις που έκανε στο BFM TV.

Αξιωματούχοι του τοπικού αστυνομικού τμήματος δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής την είδηση αυτή.

Ο καθηγητής Ιστορίας και Γεωγραφίας Σαμιέλ Πατί δολοφονήθηκε υπό το φως της μέρας έξω από το σχολείο στο οποίο δίδασκε σε προάστιο του Παρισιού από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής, αφού είχε δείξει στους μαθητές του σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ σε μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης, προκαλώντας την οργή ενός αριθμού μουσουλμάνων γονέων. Οποιαδήποτε απεικόνιση του Μωάμεθ θεωρείται βλασφημία για τους μουσουλμάνους.

Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη της επίθεσης.

Η δολοφονία του Πατί συγκλόνισε τη Γαλλία και ξύπνησε μνήμες από την επίθεση πριν από πέντε χρόνια στα γραφεία της Charlie Hebdo, μετά τη δημοσίευση το 2015 από την σατιρική εφημερίδα σκίτσων του Μωάμεθ.

Με πληροφορίες από Reuters  μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρίσι, Γαλλία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο GOOGLE NEWS

Φρικιαστική αποκάλυψη: Μαθητές υπέδειξαν κατόπιν αμοιβής το θύμα στον αποκεφαλιστή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: