Ερντογάν: H Γερμανία και η Γαλλία στηρίζουν την Ελλάδα αλλά η Τουρκία βρίσκεται εκεί που θέλει

File photo Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. KΥΠΕ




Γερμανία και Γαλλία ήθελαν να κερδίσουν χρόνο για την Ελλάδα, αλλά το αντιληφθήκαμε νωρίς, φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του .

Ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται ακόμη να είπε ότι η επιστροφή του Ορούτς Ρέις στην Ανατολική Μεσόγειο δείχνει την ισχύ της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Τουρκίγε, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή τους κόμματός του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “η Γερμανία ήθελε να κάνει διαμεσολάβηση με τη Γαλλία. Ήθελαν να κερδίσουν χρόνο για την Ελλάδα. Αλλά εμείς το αντιληφθήκαμε αυτό νωρίς. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι σε ισχυρή θέση. Είμαστε στο σημείο που θέλουμε στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Για την επιστροφή του Ορούτς Ρέις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “σήμερα το Ορούτς Ρέις δείχνει την ισχύ μας. Αν δεν πήγαινε το Ορούτς Ρέις εμείς θα είχαμε εγκαταλείψει αυτά που κερδίσαμε. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι μια χώρα που περνάει ο λόγος της τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στο Αζερμπαϊτζάν, όσο και στο θέμα της Αρμενίας και της Συρίας και είναι σε ισχυρή θέση. Αλλά δεν έγινε όπως έλπιζαν”.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ Άννα Ανδρέου 

Κωνσταντινούπολη. Τουρκία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Ο Ερντογάν περιμένει εν …πλω την Ε.Ε. στη γωνία μετά τη σύνοδο κορυφής: Όχι κυρώσεις λένε οι Γερμανοί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: