Δικαιώθηκα, λέει ο Μοράλες μετά τις εκλογές: «Αργά ή γρήγορα θα επιστρέψω στη Βολιβία»

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες που αναγκάστηκε να παραιτηθεί και να καταφύγει στην Αργεντινή, όταν κατηγορήθηκε για εκλογική νοθεία, μετά τη νίκη του κόμματος του στις βουλευτικές εκλογές δήλωσε ότι αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει στη χώρα του και ότι οι κατηγορίες εναντίον του ήταν τμήμα «ενός βρώμικου πολέμου».. EPA/JUAN IGNACIO RONCORONI μέσω ΚΥΠΕ
Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, πρόσφυγας στην Αργεντινή, δήλωσε σήμερα ότι “αργά ή γρήγορα” θα επιστρέψει στη χώρα του, μια μέρα μετά τη νίκη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του δελφίνου του, Λουίς Άρτσε.

“Αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουμε στη Βολιβία, δεν υπάρχει συζήτηση γι ‘αυτό. Η μεγάλη μου επιθυμία είναι να επιστρέψω στη Βολιβία, στην περιοχή μου. Είναι θέμα χρόνου”, δήλωσε ο σοσιαλιστής πρώην πρόεδρος (2006-2019), που παραιτήθηκε τον Νοέμβριο του 2019, κατηγορούμενος από την αντιπολίτευση για νοθεία στις εκλογές πριν καταφύγει στο Μεξικό και μετά στην Αργεντινή. Ο ίδιος ο Μοράλες κατήγγειλε πραξικόπημα.

Ο Λουίς Άρτσε, υποψήφιος του κόμματος του Μοράλες, κέρδισε χθες, Κυριακή, τις προεδρικές εκλογές από τον πρώτο γύρο λαμβάνοντας περισσότερο από το 57% των ψήφων.

Με πληροφορίες από ΜΠΕ-AFP  μέσω ΑΠΕ

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο GOOGLE NEWS

Λουίς Άρτσε ο νέος… Έβο Μοράλες: Πήρε την Προεδρία της Βολιβίας από τον πρώτο γύρο!

 

 

 

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal