Αποκάλυψη Der Spiegel: Ο Ερντογάν στρατολογεί τζιχαντιστές με 1.000 δολάρια

Μισθοφόροι της Ταξιαρχίας Σουλτάνος Μουράτ που πολεμούν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ Πηγή twitter Babak Taghvaee – Μπάπακ Τακβαίε – بابک تقوایی (B) @BabakTaghvaee1




Μισθοφόρους έναντι μηνιαίου μισθού 1000 ευρώ στρατολογεί η Άγκυρα από τις τάξεις των τζιχαντιστών της Συρίας για να πολεμήσουν στο μέτωπο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Η τουρκική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν έχει ενεργή ανάμειξη στη σύγκρουση στον Καύκασο. Ωστόσο, η έρευνα του SPIEGEL αποδεικνύει ότι η Τουρκία έχει στείλει στην περιοχή τουλάχιστον 1.000 μισθοφόρους από τη Συρία αλλά  και αεροσκάφη. Αρκετοί Σύροι δήλωσαν ότι πολεμούσαν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ   για λογαριασμό της Άγκυρας», αποκαλύπτει το περιοδικό

Χαρακτηριστικά αναφέρει το παράδειγμα ενός διοικητή της Ταξιαρχίας Hamza που ανήκει στον FSA, o οποίος δηλώνει ότι έχει στείλει πολλούς άνδρες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Μερικοί από τους μαχητές στρατολογούνται στα στρατόπεδα προσφύγων στη βόρεια Συρία. Μεταφέρονται πέρα ​​από τα σύνορα στην τουρκική πόλη Gaziantep και από εκεί με αεροπλάνο στο Αζερμπαϊτζάν μέσω της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης», σύμφωνα με το Der Spiegel.

«Πολλοί μισθοφόροι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ με την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν. Για αυτούς, η Λιβύη ήταν ένα προειδοποιητικό παράδειγμα, όπου σκοτώθηκαν πολλοί περισσότεροι μαχητές από ό, τι είχε προβλέψει η τουρκική κυβέρνηση», αποκαλύπτει στο περιοδικό o διοικητής μίας άλλης μονάδας ο Ιμπραήμ, μέλος της Ταξιαρχίας Σουλτάνος Μουράτ.

«Ο ίδιος δέχτηκε γιατί πρέπει να στηρίξει την οικογένεια του. Η σύζυγός του και τα τρία του παιδιά ζουν σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας Εξαρτώνται από τα χρήματα. Και η Τουρκία προσφέρει σε κάθε μαχητή περίπου 1.000 δολάρια το μήνα για να πολεμήσει στον Καύκασο.

Ο Ιμπραήμ μάχεται τώρα στην πρώτη γραμμή στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ενώ οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν ακολουθούν ή μένουν στα μετόπισθεν. Παρά τα χρήματα μετανιώνει για την αποδοχή της πρότασης, καθώς σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τουλάχιστον 60 Σύροι μισθοφόροι έχουν σκοτωθεί», καταλήγει το άρθρο του Der Spiegel.

Με πληροφορίες από το Der Spiegel

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Ο Ερντογάν είναι ο κύριος υποκινητής της σύρραξης στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ καταγγέλει ανοιχτά ο Ασαντ

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: