Αναστασιάδης: «Ελπίζω οι θέσεις Τατάρ να μην είναι επιδίωξή του»

File Photo: O Πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. φωτογραφία, πηγή, ΚΥΠΕ




Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την διάρκεια των εργασιών της 8ης τριμερούς συνόδου Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου εξέφρασε την ανησυχία του για τις απόψεις που έχει διατυπώσει ο παράνομος πρόεδρος του ψευδοκράτους των Κατεχομάνων Ερσίν Τατάρ.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ήδη επικοινωνήσει με τον Τατάρ, και του εξέφρασε την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα να συμμετάσχει στην οποιαδήποτε νέα πρωτοβουλία ο Γενικός Γραμματέας ήθελε να συγκαλέσει, προκειμένου να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος.

«Ελπίζω οι θέσεις που διατυπώθηκαν μέχρι σήμερα από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να μην είναι και η τελική επιδίωξη, διότι σε μία τέτοια περίπτωση, αντιλαμβάνεσαι, θα έχουμε μία εκτροπή. Ενόσω εκκρεμεί η συνάντηση την οποία έχουμε συναποφασίσει να γίνει την επόμενη εβδομάδα και ενόψει των πρωτοβουλιών του Γενικού Γραμματέα δεν θέλω να προβαίνω σε δηλώσεις που μπορεί να δυναμιτίσουν το κλίμα.

Αυτό που λέω είναι ότι εμείς παραμένουμε σταθεροί στην εξεύρεση μιας λύσης που θα είναι λειτουργική και συνεπώς βιώσιμη, που θα στηρίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά βεβαίως και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χώρα μέλος της οποίας είμαστε και θα παραμείνουμε και μετά την κρίση» κατέληξε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Σημειώνεται ότι ο νέος κατοχικός ψευδοηγέτης σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό κανάλι TVNET, την οποία δημοσιεύει πρωτοσέλιδα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ υπό τον τίτλο «Είμαι περήφανος που είμαι ο άνθρωπος της Τουρκίας, Γκρέμισα ένα κάστρο», είπε:

«Θα συνεχιστούν οι σχέσεις μας με Τουρκία για να προστατευτούν τα συμφέροντα Τ/κ. Θα συνεχιστούν οι εγγυήσεις. Η τδβκ θα υπάρχει. Θα είναι οπωσδήποτε ένα κράτος που θα συνεχίσει να υπάρχει. Από δω και μπρος για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του λαού μας ξεκινούμε διάλογο σε αυτό το πλαίσιο με Ε/κ».

Ο Εκίν Τατάρ, απόλυτα εξαρτημένος από τον Ερντογάν, επιχειρεί να θέσει ταφόπλακα κατά της όποιας προοπτικής συνομοσπονδίας, αποκάλυψε τα ταπεινά ελατήρια των σχεδιασμών της Αγκυρας: «Η ομοσπονδία είναι εντελώς παγίδα. Στο πλαίσιο αυτής της παγίδας η Τουρκία θα έφευγε από εδώ και η πλειοψηφία θα κατάπινε την μειοψηφία σαν χάπι. Είναι πολύ περισσότεροι αυτοί από εμάς. Η οικονομία τους είναι σε καλή κατάσταση, όλος ο κόσμος τους στηρίζει οικονομικά. Εμείς είμαστε όρθιοι μόνο με στήριξη της Τουρκίας. Φτάσαμε μέχρι εδώ μαζί με την Τουρκία και θα συνεχίσουμε μαζί τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γενί Σαφάκ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΥΠΡΟ

Ο άθλιος Τατάρ ξεδιπλώνει το σχέδιο διχοτόμησης και δηλώνει περήφανος που είναι ανδρείκελο

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: