50 ΜΕΘ μπαίνουν στη μάχη του κορωναϊού ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν: Δεν πάμε καλά

File Photo: Νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ του Αττικού νοσοκομείου στις 15/4/2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Πενήντα νέες ΜΕΘ μπαίνουν στη μάχη της αντιμετώπισης του  κορωναϊού.

Τα εγκαίνια, στα οποία θα παραστεί ο πρωθυπουργός, έχουν προγραμματιστεί για τις 10.30 το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος «Σωτηρία».

Οι εργασίες κατασκευής της μεγαλύτερης σε μέγεθος μονάδας ΜΕΘ σε νοσοκομείο στην χώρα μας, προχώρησαν με γρήγορους ρυθμούς, και το όλο έργο αποτελεί δωρεά της Βουλής των Ελλήνων.

Η πίεση ωστόσο στο υγειονομικό σύστημα συνεχίζεται με τον αριθμό των διασωληνωμένων να κινείται σταθερά πάνω από τους 80, ενώ ανησυχία προκαλούν και οι τα διαρκή επεισόδια συνωστισμού.

Η πρόεδρος της  Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς Ματίνα Παγώνη, απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν τα παιχνίδια και να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε:

«Βρισκόμαστε σε μια φάση πολύ δύσκολη και όποιος δεν το έχει πιστέψει ακόμη, έστω μια μειοψηφία ανθρώπων, ας περάσει από μια εντατική ή από ένα νοσοκομείο να δει τι γίνεται», σημείωσε και πρόσθεσε ότι πλέον δεν πρέπει να προκαλούμε την τύχη μας.

Δήλωσε σίγουρη ότι θα «κοκκινίσουν» και άλλες περιοχές πέραν της Κοζάνης και πως τα πράγματα θα δυσκολέψουν περισσότερο αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και εισέλθουμε με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα στον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι θα γίνει lockdown και πως δεν πρέπει και να γίνει, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι να εφαρμοστούν όπως πρέπει τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.

«Ένα απλό μέτρο, που τέλος πάντων πρέπει να βγούνε και να το πούνε να τελειώσει η ιστορία, είναι μάσκα μέσα και έξω», «δεν ισχύει επισήμως. Εμμέσως το λένε», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΣΚΑΙ

Αυλαία για τη δίκη της Χ.Α.: Αναμένονται οι αποφάσεις για τις φυλακίσεις – Τι περιμένει τον Λαγό;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: