Αυθόρμητες εκδηλώσεις, δεν μπήκαν στα κτίρια, λέει ο Πρύτανης του ΑΠΘ για το… κορωνο-πάρτι [videos]

File photo: Ανησυχία προκαλούν τα εξαιρετικά αυξημένα κρούσματα με κορωναϊό τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Φωτογραφία, πηγή, ΚΥΠΕ
«Το Αριστοτέλειο έχει πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στους χώρους του», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου για τις εικόνες συγκέντρωσης φοιτητών το βράδυ του Σαββάτου στο campus του Πανεπιστημίου, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι πρυτανικές αρχές από την υπηρεσία φύλαξης του ΑΠΘ, βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αφορούν σε αυθόρμητες εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν από κάποιες δεκάδες φοιτητών μπροστά από τις Σχολές της Θεολογικής, Θετικών Επιστημών και της Πολυτεχνικής και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε είσοδος ατόμων σε κλειστούς χώρους, καθώς όλα τα κτίρια είναι κλειδωμένα τις ώρες που το Πανεπιστήμιο δε λειτουργεί.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ τόνισε ότι «εκτιμήσεις για τον όγκο των συμμετεχόντων φοιτητών, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι εξωπραγματικές και δεν προκύπτουν, ούτε από εικόνες που κυκλοφόρησαν, ούτε και από τον όγκο των σκουπιδιών που μαζεύτηκαν και καταγράφηκαν σε ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών».

«Μιλάμε για κάποιες δεκάδες φοιτητών, που συγκεντρώθηκαν σε τρία σημεία του campus. Έξω από την Πολυτεχνική Σχολή, όπου υπάρχει άμεση πρόσβαση από κεντρικό δρόμο η συμμετοχή έγινε μεγαλύτερη, καθώς η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον και άλλων φοιτητών που κυκλοφορούσαν στο κέντρο της πόλης», διευκρίνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Θέλουμε ένα ζωντανό πανεπιστήμιο, που ανήκει στους φοιτητές μας, όμως τους καλούμε να σταθούν με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να αντιληφθούν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συμμετοχή τους σε τέτοιες εκδηλώσεις, όπως και σε αντίστοιχες σε διάφορα σημεία της πόλης, που πραγματοποιήθηκαν τις ίδιες ώρες χθες το βράδυ», υπογράμμισε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπαϊωάννου ανέλαβε πρωτοβουλία, ώστε να υπάρξει συντονισμός των ενεργειών με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας, για την προώθηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων της πόλης, για την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού και την αποφυγή εκδηλώσεων που μπορεί να επιδεινώσουν την επιδημιολογική εικόνα της πόλης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σμαρώ Αβραμίδου
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Τα 78 κρούσματα με κορωναϊό που ανακοίνωσε μόλις χτες ο ΕΟΔΥ για την περιοχή της Θεσσαλονίκης που προστίθενται στα επιβαρυμένα δεδομένα των τελευταίων 24ώρων φαίνεται πως δεν πτόησαν πολλούς νεαρούς.

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύει το Thesstoday.gr που κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, εάν κρίνει κανείς πως παρά τις συστάσεις των ειδικών για την τήρηση αποστάσεων και μασκών, άφησε άφωνους πολλούς το… “κορωνα-πάρτι” το όποιο στήθηκε σε χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Μάλιστα, όλα αυτά γίνονται ενώ τα τελευταία δεδομένα μαρτυρούν από τα τεστ πως η «αγαπημένη» ηλικιακή ομάδα του κορωναϊού είναι οι νέοι 18-39 ετών. Πάντως στο ΑΠΘ, σύμφωνα με το ethnos.gr, έγινε ένα… τρικούβερτο γλέντι με την παρουσία τουλάχιστον 1.000 νεαρών θαμώνων που χόρευαν ο ένας πάνω στον άλλον υπό τους ήχους ραπ και rnb μουσικής.

 

Οι εικόνες συγχρωτισμού στο προαύλιο του ΑΠΘ προκαλούν προβληματισμό και γεννούν παράλληλα και απορίες για το πώς αντιλαμβάνονται πολλοί νέοι την πανδημία και πώς την αντιμετωπίζουν. Οπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς στα βίντεο που δημοσιεύει το Thesstoday.gr στο πάρτι συμμετείχαν εκατοντάδες νεαροί, οι οποίοι δεν τήρησαν κανένα μέτρο προφύλαξης και προστασίας από το δεύτερο κύμα του κορωναϊού.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ethnos.gr και Thesstoday.gr
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Δείχνει να μην ελέγχεται ο ιός: Κρούσματα, νεκροί και οργή Χαρδαλιά για καφέ-μπαρ και πάρτι…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal