158.969 θάνατοι εξαιτίας του ιού στη Βραζιλία: 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζάιχ Μπολσονάρου βρίσκεται σε δυσάρεστη θέση καθώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών. Στη φωτογραφία με τους υπουργούς του. EPA, JOEDSON ALVES




Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 26.106 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και καταγράφηκαν άλλοι 513 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε νεκρούς επί συνόλου 5,5 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου, που απορρίπτει εξ αρχής την επιβολή περιοριστικών μέτρων όπως η αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων και η σύσταση στους πολίτες να μείνουν σπίτι για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, χαρακτήρισε χθες Πέμπτη «τρελό» το ότι πολλές κυβερνήσεις επιβάλλουν εκ νέου λοκντάουν για να αναχαιτίσουν το δεύτερο κύμα.

Τα περισσότερα κράτη της Δύσης και κάποια στη Λατινική Αμερική έχουν καταγράψει τους υψηλότερους αριθμούς νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε ημερήσια βάση κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Πολλές κυβερνήσεις, με την αξιοσημείωτη εξαίρεση των ΗΠΑ, έχουν αρχίσει να λαμβάνουν πιο αυστηρά μέτρα για να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.948 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ενώ το ίδιο διάστημα διαπιστώθηκαν άλλοι 464 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 90.773 νεκρούς επί συνόλου 912.811 μολύνσεων.

Ωστόσο, μεξικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν επισημάνει πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Την Κυριακή, το μεξικανικό υπουργείο Υγείας εκτίμησε πως ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότερος, ως ακόμη και κατά 50.000, από αυτόν των επισήμως καταγεγραμμένων.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρίο ντε Ζανέιρο, Brazil – Μεξικό, Mexico

Κορωναϊός: Κλείνει η Disneyland στο Παρίσι λόγω lockdown

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: