Τουρκική παραβατικότητα και Πρέσπες στην πρώτη συνάντηση Δένδια με τον Osmani

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (Α) υποδέχεται τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ (Δ), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, στο ΥΠΕΞ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΞ, ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ
O Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε, στο περιθώριο της Στρογγυλής Τραπέζης που διοργανώνει ο “Economist”, με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας αρμόδιο για τα ευρωπαϊκά θέματα, Nikola Dimitrov, καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Bujar Osmani.

Ήταν η πρώτη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον νέο ομόλογό του κ. Osmani. Οι συζητήσεις εστιάσθηκαν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.
Ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Μακεδονίας, ως μονόδρομο για την εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή και υπό τον όρο της απαρέγκλιτης τήρησης της τεθείσας αιρεσιμότητας. Τονίσθηκε η ανάγκη πιστής εφαρμογής και με καλή πίστη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παράλληλα, συζητήθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το πρίσμα της τουρκικής παραβατικότητας και οι τελευταίες συναφείς εξελίξεις.

Τέλος, αντηλλάγησαν απόψεις επί πτυχών διμερούς συνεργασίας με έμφαση στις οικονομικές σχέσεις, την ενέργεια, καθώς και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, που απαιτεί κοινή δράση από όλες τις χώρες της περιοχής.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Γεύμα Μητσοτάκη – Ζάεφ με φόντο την Ακρόπολη: Στο “μενού” η υλοποίηση των Πρεσπών

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required