Η Τουρκία μας απειλεί με Σύριους μισθοφόρους σε περίπτωση πολέμου: Ξέχασαν την ήττα στον Έβρο;

File Photo: Δυνάμεις προσκείμενες στην κυβέρνηση της Τρίπολης EPA/STR




Σε περίπτωση πολέμου, μισθοφόροι από τη Συρία θα πολεμήσουν εναντίον της Ελλάδας, αναφέρει σήμερα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα Turkiye, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Σκάι.

Ειρήσθω εν παρόδω ότι η εφημερίδα έχει στο πρωτοσέλιδό της και θέμα στο οποίο αναπαράγει δηλώσεις της βουλευτού του ΚKΕ Λιάνας Κανέλλη, («Κάνουμε λάθος να εμπιστευόμαστε τη Γαλλία. Κανείς δεν έρχεται να μας στηρίξει επειδή μας αγαπάει» κλπ) προφανώς και παραποιώντας το νόημα των δηλώσεών της.

Πρόσφατα το Associated Press αφιέρωσε εκτενές δημοσίευμα στην παρουσία χιλιάδων Σύριων μισθοφόρων που εστάλησαν από την Τουρκία για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη, επικαλούμενο αμερικανική έκθεση του Department of Defense Inspector General.

Πρόκειται για υπηρεσία που εντάσσεται στο Αμερικανικό υπουργείο Αμύνης.

Η έκθεση έκανε λόγο για 5.000 Σύριους μισθοφόρους απεσταλμένους από την Τουρκία και περιέγραφε με μελανά χρώματα τα χαρακτηριστικά και την δράση τους, κάνοντας λόγο για κλοπές, σεξουαλικές επιθέσεις και καταχρηστικές συμπεριφορές.

Επιπλέον αποκαλυπτική για το… ποιόν των μισθοφόρων είναι και αναφορά της στρατιωτικής διοίκηση των ΗΠΑ στην Αφρική (US. Africa Command), η οποία τους περιέγραφε ως στρατιωτικά άπειρους, αγράμματους και με μόνο κίνητρο τον καλό μισθό.

«Την εκπαίδευση και επίβλεψη των μισθοφόρων έχει ο τουρκικός ιδιωτικός στρατιωτικός οργανισμός Sadat», αναφερόταν στην ίδια αναφορά.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ 

Επικίνδυνες κινήσεις: Και σερβικές δυνάμεις δίπλα σε ρωσικές για στρατιωτικά «γυμνάσια» στη Λευκορωσία

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: