Πέτσας: Η Τουρκία έχει πια ένα δρόμο. Να διαλέξει το γήπεδο που οδηγεί στην έμπρακτη αποκλιμάκωση ή στις κυρώσεις

Στιγμιότυπο από τις δηλώσεις του κ. Πέτσα στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, όπου μεταξύ άλλων είπε: «Δεν παρασυρόμαστε σε λεκτικές προκλήσεις, ούτε στην προσπάθεια στρατικοποίησης που επιχειρεί η Τουρκία». Photo via ert




«Δεν παρασυρόμαστε σε λεκτικές προκλήσεις, ούτε στην προσπάθεια στρατικοποίησης που επιχειρεί η Τουρκία», τόνισε ο σήμερα το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το άνοιγμα των σχολείων κλήθηκε να σχολιάσει και τις τελευταίες εμπρηστικές δηλώσεις από την Τουρκία.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε: «Δεν παρασυρόμαστε σε λεκτικές προκλήσεις, ούτε στην προσπάθεια στρατικοποίησης που επιχειρεί η Τουρκία. Είμαστε προσηλωμένοι στο τρίπτυχο: Έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους μας στο πλευρό μας και τη δύναμη να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Τόνισε επίσης ότι “η Τουρκία έχει μόνο ένα δρόμο. «Είναι στη σέντρα και μπορεί να διαλέξει το γήπεδο που οδηγεί στην έμπρακτη αποκλιμάκωση ή το γήπεδο που οδηγεί στις κυρώσεις”.

Επίσης ο κ. Πέτσας επισήμανε σχετικά με το θέμα των εξοπλισμών λέγοντας πως γι΄ αυτό αλλά και τη γενικότερη αποτρεπτική δύναμη της χώρας θα αναφερθεί εκτενώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και θα είναι σαφής στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου από το βήμα της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, αποφεύγοντας βεβαίως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΑΜΥΝΑ

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΘήνα, Ελλάδα

Λυσσώδης επίθεση εν χορώ από Ερντογάν – Τσαβούσογλου: Απειλούν για Καστελόριζο, πυροβολούν και τη Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: