Παραπλανητικός ελιγμός Πούτιν η δηλητηρίαση του Ναβάλνι λέει ο πρώην ολιγάρχης Μιχαήλ Χοντορκόφσκι

File photto: Ρώσοι αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον Αλεξέι Ναβάλιν σε παλαιότερη διαδήλωση στη Μόσχα, Ρωσία. EPA/EVGENY FELDMAN FOR NAVALNY’S CAMPAIGN HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
Ο πρώην ολιγάρχης και ιδρυτής του Ιδρύματος Open Russia, Μιχαήλ Xοντορκόφκι, θεωρεί ότι η δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι αποτελεί παραπλανητικό ελιγμό του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για να στηρίξει τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο.

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο Πούτιν προσωπικά επέτρεψε στον άνθρωπό του, τον Γιεβγκένι Πριγκόζιν, να κάνει μια παράλληλη επιχείρηση με τις εκκαθαρίσεις στο Μινσκ. Ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε στις 20 Αυγούστου με σκοπό να αποσπάσει την προσοχή της ρωσικής κοινωνίας και να προειδοποιήσει την αντιπολίτευση. Η δηλητηρίαση του Ναβάλνι έλαβε χώρα την παραμονή των κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη Λευκορωσία στις 23 Αυγούστου, οι οποίες θα μπορούσαν να αποδειχθούν μοιραίες για το καθεστώς Λουκασένκο», γράφει ο Xοντορκόφκι σε άρθρο του στο περιοδικό Focus.

«Τα γεγονότα στη Λευκορωσία χρησίμευσαν ως εκφοβισμός, εκβιασμός και προπαγάνδα. Εστάλη στη Δύση το μήνυμα ότι δεν πρέπει να παρεμβαίνει. Έπρεπε να καταστεί σαφές σε Λευκορώσους και Ρώσους ότι η Δύση δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνει», σημειώνει ο Xοντορκόφκι.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δεν έχουμε λόγο να υποπτευόμαστε εγκληματική ενέργεια προς το παρόν, λέει η Ρωσία για Ναβάλνι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: