Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Σουλτάνος: Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα όπως πριν 100 χρόνια….

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στο νησί Yassiada (Democracy and Freedoms Island), στον Μαρμαρά. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT




«Πριν από έναν αιώνα είτε τους θάψαμε στο χώμα είτε τους ρίξαμε στη θάλασσα. Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σύμφωνα με το skai.gr σε νέα εμπρηστική δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet.

Ο Ερντογάν μιλώντας στα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου Άγκυρας – Nigde έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά λέγοντας: «Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας , ο τουρκικός λαός τους έθαψε  είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν απο αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα.»

Όπως αναφέρει το enikos.gr o Ερντογάν επίσης τα εξής: “Οι εκλογές της Τουρκίας του 2023 είναι μπροστά μας. Υπάρχει μια περίοδος τριών ετών διακυβέρνησης χωρίς διακοπή. Θα απογοητευτούν για άλλη μια φορά στο εξωτερικό όταν προσπαθήσουν να απομακρύνουν την Τουρκία από τη διαδρομή της”.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με πληροφορίες από skai.gr, enikos.gr και άλλες πηγές

Είναι η Άγγελα Μέρκελ μία τίμια μεσίτρια; Περίεργη πρόταση για κοινή χρήση των “επίμαχων υδάτων”!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: