Κραυγή αγωνίας από την Καρδίτσα για τα χιλιάδες πλημμυρισμένα σπίτια – Δεκάδες εγκλωβισμένοι στην Οξυά

Κάτοικοι του χωριού Άγιοι Θεόδωροι Καρδίτσας έχουν βγάλει έξω από το σπίτι έπιπλα και αντικείμενα για να τα καθαρίζουν από τις λάσπες μετά την πλημμύρα, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, στην Καρδίτσα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ /ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ




Ο «Ιανός» κατέστρεψε εκτός των άλλων περιοχών και μεγάλο μέρος της πόλης της Καρδίτσας. Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές με κατοίκους και καταστηματάρχες στη θεσσαλική πόλη να σώσουν οτιδήποτε εάν σώζεται…

Για εικόνες αποκάλυψης έκανε λόγο ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκοςμιλώντας στο Open TV και στην «Ωρα Ελλάδος».

Μάλιστα, ο κ. Τσιάκος τόνισε ότι «5.000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Περιμένουμε αύριο τον πρωθυπουργό» πρόσθεσε, αλλά εξέφρασε το φόβο ότι «μόλις πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας φοβάμαι ότι θα μείνουμε μόνοι μας».

Την ίδια ώρα η κατάσταση στις γύρω περιοχές είναι εξίσου τραγική και ιδιαίτερα στις πιο ορεινές περιοχές, όπου οι ζημιές φαίνεται αν είναι ολοκληρωτικές.

Στο Μουζάκι οι κάτοικοι έχουν απελπιστεί, καθώς όπου κι αν γυρίσει κανείς βλέπει μόνο καταστροφή και λάσπη, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την εύρεση της 43χρονης φαρμακοποιού που έπεσε με το αυτοκίνητό της σε κομμένο δρόμο με ορμητικά νερά. Δυστυχώς, η χώρα θρηνεί και τρεις νεκρούς από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία.

Χωρίς ρεύμα, νερό αναμένουν ελικόπτερα και βοήθεια στην Οξυά

Τραγική είναι γενικότερα η κατάσταση στο Μουζάκι που χτυπήθηκε από τον “Ιανό”. Ο δήμαρχος της περιοχής, Φάνης Στάθης αναφέρθηκε σήμερα για τις ώρες αγωνίας που βιώνει η Οξυά. Ο λόγος για το ορεινό χωριό της Καρδίτσας, το οποίο είναι αποκομμένο από την υπόλοιπη περιοχή, το οποίο δεν έχει ούτε ρεύμα, ούτε νερό και στην πλειοψηφία του, έχει ηλικιωμένους ανθρώπους, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και δύο μέρες. «Είναι εγκλωβισμένοι 40 κάτοικοι στην Οξυά Καρδίτσας. Βρίσκονται όλοι στο Μοναστήρι της Οξυάς κι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αρνείται να αφήσει το σπίτι του. Είναι κομμένος ο δρόμος αριστερά και δεξιά από το σπίτι και πρέπει να πάει ελικόπτερο να τους πάρει», τόνισε ο δήμαρχος.
Ο κ. Στάθης είπε μιλώντας στο Open TV ότι οι κάτοικοι αρνούνται να αφήσουν το χωριό, ωστόσο, κάποιοι χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας και γι αυτούς θα πρέπει να σηκωθεί ελικόπτερο, καθώς μόνο έτσι μπορούν να απομακρυνθούν.

Ο Κ. Καραμανλής για την άμεση βοήθεια

Ωστόσο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μίλησε επίσης στο Open TV για την τραγική κατάσταση που βιώνει η Θεσσαλία, αλλά και τα νησιά του Ιονίου, που επλήγησαν από τον Ιανό, επισήμανε πως η κυβέρνηση έκανε μία πρώτη αυτοψία. Αυτή η διαχείριση κρίσης θέλει τον συντονισμό όλων. Θα δοθεί 5.000-8.000€ άμεση αποζημίωση στους πληγέντες. Θα γίνει έλεγχος κι αν διαπιστωθεί ότι τα έχουν πάρει άνθρωποι που δεν έχουν υποστεί ζημιές, θα τους πάρουν τα λεφτά πίσω» τόνισε.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες από ethnos.gr , OpenTV και άλλες πηγές

 

Σκληρές εικόνες από την Κεφαλονιά: Δύο videoς αποκαλύπτουν το χτύπημα στο Φισκάρδο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: