Ηχηρό μήνυμα Μακρόν στον Ερντογάν, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση με Μητσοτάκη [video]

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν. EPA, Ian Langsdon, POOL




Την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα -τόσο για τη Μόρια όσο και για τις τουρκικές προκλήσεις- εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει μια ξεκάθαρη θέση απέναντι στην Τουρκία.

Η Ελλάδα επλήγη με πολύ σκληρό τρόπο στο μεταναστευτικό είπε ο Μακρόν κατά τη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης και τόνισε την ανάγκη να τής δείξουμε την αλληλεγγύη μας.

Επίσης τόνισε ότι οι χώρες της Ευρώπης να έχουν ενεργό ρόλο στη Μεσόγειο. Θέλουμε να προσδιορίσουμε να εμφανίσουμε μια ξεκάθαρη ευρωπαϊκή θέση και δυνατή θέση όλων των μελών της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία και φυσικά θα μιλήσουμε για το μεταναστευτικό.

  • Ο Γάλλος Πρόεδρος αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τη Γερμανία για να προσφέρουν μια λύση αλληλεγγύης στην Ελλάδα μετά από αυτό που έγινε στη Μόρια. Στις 5 το απόγευμα το κρίσιμο ραντεβού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης, που πραγματοποιείται σήμερα στην Κορσική που όπως είπε ο Μακρόν είναι το προπύργιο της πολιτικής της Γαλλίας στη Μεσόγειο.

«Θέλουμε να αποφύγουμε κλιμάκωση των εντάσεων αλλά η Τουρκία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σε κάποιους τομείς. Ως Ευρωπαίοι θα πρέπει να είμαστε σταθεροί και ισχυροί απέναντι στον Ερντογάν».

Λίγο πριν από τη συνάντηση, ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν σε συνέντευξη τύπου εκδήλωσε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα με αφορμή την καταστροφή στη Μόρια με ανάρτησή του στο facebook στα ελληνικά.

Στην ατζέντα της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης η εντεινόμενη τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και η ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας.

Δείτε τις δηλώσεις:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ 

Συνάντηση Μακρόν-Μητσοτάκη στην Κορσική: Αναμένεται αποφασιστικό μήνυμα του Γάλλου Προέδρου στην Αγκυρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: