Επικοινωνιακό τρικ της Άγκυρας, η μεταφορά τανκ στα σύνορα που μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ; Προφανώς…

File Photo: Τούρκοι στρατιώτες με την υποστήριξη τεθωρακισμένων περιπολούν τα σύνορα με τη Συρία στην περιοχή Χατάι. EPA, SEDAT SUNA




Tο ειδησεογραφικό πρακτορείο IHA και άλλα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, μεταδίδουν την είδησεη για μεταφορά αρμάτων μάχης στα σύνορα με την Ελλάδα, στον Έβρο.

Ειδικότερα το IHA και άλλα τουρκικά ΜΜΕ, κάνουν λόγω για δύναμη αρμάτων που βρίσκονταν στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, στην επαρχία Ρεϊχανλί και Κουμλού της Αντιοχείας φορτώθηκαν σε φορτηγά και με κατεύθυνση την Αδριανούπολη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δύο κομβόι φορτωμένα με 40 τανκ αναχώρησαν το μεσημέρι του Σαββάτου από τα σύνορα με τη Συρία.

Το σύνολο των αρμάτων στην συνέχεια θα μεταφερθεί από το λιμάνι Αλεξανδρέττας της Τουρκίας στην Αδριανούπολη, μέσω των τουρκικών σιδηροδρόμων, κατά πάγια τακτική.

Στρατιωτικές πηγές στην Ελλάδα κάνουν λόγω για επιστροφή τμημάτων που οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας είχαν μεταφέρει στα σύνορα με τη Συρία, το οποίο σημαίνει επιστροφή στην έδρα τους.

Ωστόσο μόνο ο τελικός αριθμός των μέσων θα δείξει αν πρόκειται όντως για επιστροφή στις βάσεις τους, με δεδομένο όμως ότι δεν έχει γίνει εσωτερική μεταφορά από άλλες μονάδες, το να είναι ενίσχυση δεν βγαίνει στα νούμερα.

Με απλά λόγια η Τουρκία παίζει “μπλόφα” για να στηρίξει τα λεγόμενα του Ερντογάν, λένε ελληνικές πηγές.

Σύμφωνα με το κανάλι OPEN:

Από την άλλη πλευρά ως επικοινωνιακό σόου εκλαμβάνει η Αθήνα τη μετακίνηση τουρκικών τανκ στα σύνορα με την Ελλάδα.

Νωρίτερα ένα κομβόι δύο φορτηγών, το οποίο μετέφερε 40 τανκ, ξεκίνησε από τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας έχοντας τελικό προορισμό την Αδριανούπολη. Τα τανκ θα μεταφερθούν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας με τρένο στην Αδριανούπολη.

Την ίδια ώρα αξιωματικοί σε επιτελικές θέσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξηγούσαν στο Open TV, ότι οι συγκεκριμένες κινήσεις «περισσότερο εξυπηρετούν την ανάγκη μιας επικοινωνιακής καταιγίδας της Τουρκίας, δηλαδή την ανάγκη δημιουργίας κλίματος. Αυτό συνέβη ενδεχομένως για να ισοφαριστεί η άφιξη των Γάλλων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και δεν συνιστούν ποιοτική αναβάθμιση που μπορεί να ανατρέψει τους συσχετισμούς στην περιοχή της Θράκης».

Οι δυνάμεις που επιστρέφουν στην Αδριανούπολη είχαν χρησιμοποιηθεί στη Συρία και δεν προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στο Πεντάγωνο που εκτιμάει και αξιολογεί κάθε κίνηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και σε όλα τα σύνορα μέχρι και τη Γαύδο.

  • Η Ελλάδα ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα

Την ώρα λοιπόν που η Άγκυρα εξακολουθεί να τραβάει το σκοινί των προκλήσεων στην Αθήνα υπάρχει προετοιμασία για όλα τα ενδεχόμενα. Το πρωί του Σαββάτου σε μία ακόμη σύσκεψη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε όλες τις εξελίξεις με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, καθώς και τους αρχηγούς των τριών Κλάδων Όπλων.

Στην ατζέντα εκτός των άλλων ήταν και η ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας καθώς και η επικείμενη αμυντική συμφωνία που αναμένεται να υπογράψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Στο μεταξύ η αντιπολίτευση επικρίνει τον Νίκο Παναγιωτόπουλο με αφορμή διάλογο που είχε με τον γ.γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και στον οποίο εμφανίζεται να ζητάει τη διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση Μακρόν – Μητσοτάκη θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στη Σύνοδο των Μεσογειακών χωρών της Ε.Ε και θα διεξαχθεί στην Κορσική.

Πάντως δεν αποκλείεται οι δύο ηγέτες να συναντηθούν νωρίτερα με σκοπό να υπογράψουν αμυντική συμφωνία για την απόκτηση των υπερσύγχρονων μαχητικών Rafale.

HELLAS JOURNAL

Επιμένει η Άγκυρα: Ανακοίνωσε από αύριο διακλαδικές ασκήσεις ανοιχτά της Κύπρου!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: