Επικοινωνία με πρόεδρο Βουλής Αρμενίας θα έχει ο Συλλούρης για Ναγκόρνο – Καραμπάχ

File Photo: Ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης. CNA, ΚΥΠΕ.
Ο Πρόεδρος της Βουλής  Δημήτρης Συλλούρης προτίθεται να έχει αύριο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας σχετικά με την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σε ανακοίνωση της Βουλής αναφέρεται ότι ο κ. Συλλούρης, σε σημερινή δήλωσή του, υπογράμμισε την αλληλεγγύη του στο λαό της Αρμενίας εν μέσω νέας κλιμάκωσης των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και εξέφρασε λύπη για την ύπαρξη αμάχων μεταξύ των νεκρών και τραυματιών.

Καταδικάζοντας την παραβίαση της συμπεφωνημένης εκεχειρίας από το Αζερμπαϊτζάν με τη στήριξη της Τουρκίας, ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την υποστήριξή του σε οιεσδήποτε ενέργειες που θα συμβάλουν στην αποκλιμάκωση και την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για ειρηνική επίλυση των διαφορών.

Ο κ. Συλλούρης στηλίτευσε τις παρεμβάσεις τρίτων χωρών, οι οποίες, αυξάνουν περαιτέρω την ένταση και υπονομεύουν την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. Εξέφρασε δε την ελπίδα για άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών και επιστροφή στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της Ομάδας του Μινσκ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΑΓΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Υψηλή ζήτηση για κυπριακή υπηκοότητα από Βρετανούς επενδυτές λόγω Brexit και Covid-19

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal