Έφτασε στο Καστελόριζο η Σακελλαροπούλου: Με αιφνιδιαστική επίσκεψη Ακάρ στο Κας, απαντούν οι Τούρκοι [videos]

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επιθεωρεί στρατιωτικό τιμητικό άγημα κατά την άφιξή της στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Καστελόριζο, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ




Αιφνιδιαστική επίσκεψη με την ηγεσία του στρατεύματος πραγματοποιεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ στο Κας, απέναντι από το Καστελόριζο, όπου και πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσημη επίσκεψη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνεχίζοντας τοκρεσέντο των προκλήσεων.

Η επίσκεψη δεν είχε ανακοινωθεί και τα τουρκικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μήνυμα με αποδέκτη την ελληνική πλευρά.

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ μάλιστα σε δηλώσεις του που μεταδίδουν αυτή την ώρα τουρκικά μέσα ενημέρωσης φέρεται να είπε πως η Τουρκία είναι πάντα έτοιμη για διάλογο, γεγονός που έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την αποχώρηση του Orus Reis από την περιοχή.

Στην περίπτωση που υπάρχει ανταπόκριση στα αιτήματά μας, όλοι μαζί θα διασφαλίσουμε ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ από το Κας, που βρίσκεται απέναντι από το Κστελόριζο όπου η Πρόεδρος της Ελλάδας Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Ο κ. Ακάρ ανέφερε ότι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του τουρκικού έθνους είναι η φιλοξενία του. “Επομένως, καλωσορίζουμε όλους όσοι έρχονται ως φιλοξενούμενοι. Επομένως πραγματοποιούμε τις δραστηριότητές μας εδώ υπό κανονικές συνθήκες. Είμαστε υπέρ της ανάπτυξης όλων στο πλαίσιο της ειρήνης, της σταθερότητας και των σχέσεων καλής γειτονίας. Αυτός είναι ο στόχος μας και οι προσπάθειές μας. Όπως έχει πει πολλές φορές ο Πρόεδρός μας είμαστε πάντοτε υπέρ του διαλόγου και των πολιτικών λύσεων. Κάναμε ό,τι χρειάζεται για τις σχέσεις καλής γειτονίας μας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Περιμένουμε το ίδιο και από την απέναντι πλευρά. Επομένως στην περίπτωση που υπάρχει ανταπόκριση στις απαιτήσεις μας, στην περίπτωση που υπάρχει ανταπόκριση στα αιτήματά μας, θα διασφαλίσουμε όλοι μαζί την ειρήνη σταθερότητα στην περιοχή”, ανέφερε.

Στο μεταξύ, στο Καστελόριζο βρίσκεται, αυτή την ώρα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, παρίσταται σε δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης και στη συνέχεια πρόκειται να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Μεγίστης ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου του νησιού.

Η ΠτΔ και θα επισκεφθεί πλοίο του πολεμικού ναυτικού, που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού, και θα καταθέσει στεφάνι τόσο στο μνημείο των πεσόντων στο λιμάνι όσο και στο μνημείο της κυράς της Ρω που βρίσκεται στην ομώνυμη βραχονησίδα .

Την κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις εορτασμού, εκπροσωπούν, από την κυβέρνηση, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, και ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, από τη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Δωδεκανήσων Βασίλης Υψηλάντης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Δωδεκανήσων Νεκτάριος Σαντορινιός και από το ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής Αθηνών Κώστας Σκανδαλίδης.

Hellas Journal, με πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ και ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Ηχηρός συμβολισμός: Στο Καστελόριζο από σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: