Άθλια Daily Sabah: Ο Λουκασένκο φορά στρατιωτικά και χαιρετά ειρωνικά Ελλάδα και Κύπρο [photo]

File Photo: Ο δικτάτορας της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο. EPA, ANDREI STASEVICH , BELTA HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY, NO SALES




H τουρκική εφημερίδα Daily Sabah δημοσιεύει σήμερα Δευτέρα μια άθλια και ειρωνική γελοιογραφία στην οποία απεικονίζεται ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να φορά στρατιωτική στολή και να χαιρετά την σημαία της Ελλάδας και της Κύπρου, ως ένδειξη προφανώς ευγνωμοσύνης για τη μη επιβολή κυρώσεων.

Ο αρθρογράφος αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, “ελληνοκυπριακή διοίκηση” και αναφέρεται στις επικείμενες κυρώσεις της ΕΕ στη Λευκορωσία.

«Αν και ο Αλέξανδρος Λουκασένκο ισχυρίστηκε νίκη στις προεδρικές εκλογές του περασμένου μήνα, ούτε η αντιπολίτευση της Λευκορωσίας ούτε η ΕΕ και οι ΗΠΑ δέχτηκαν τα αποτελέσματα. Κατά συνέπεια, η Ένωση προχώρησε στην επιβολή κυρώσεων σε αυτήν τη χώρα και το μόνο εμπόδιο σε αυτά τα μέτρα ήταν η ελληνοκυπριακή διοίκηση, η οποία άσκησε βέτο στην πρόταση κατά της Λευκορωσίας – επειδή θέλουν επίσης την ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία. Για άλλη μια φορά, η ΕΕ αποδείχθηκε ανίκανη να αποφασίσει για ένα στρατηγικά σημαντικό θέμα».

Photo via Daily Sabah

Όπως σημειώνεται, “το βέτο προκάλεσε σαφώς αναταραχή σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς οι ηγέτες της ηπείρου εξέδωσαν αυστηρές προειδοποιήσεις προς την Κύπρο. Πιο πρόσφατα, ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κλήμεντ Μπόιν, προέτρεψε τους Ελληνοκύπριους να σταματήσουν να εμποδίζουν τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας. Η αποδοκιμασία της Ευρώπης, ωστόσο, δεν έχει ακόμη οδηγήσει σε διόρθωση πορείας κατά της Κύπρου. Οι Ελληνοκύπριοι, οι οποίοι έβαλαν ένα αγκίστρι στη μύτη της ΕΕ πριν από πολύ καιρό, θέλουν να έχουν αποτελέσματα με τον ίδιο τρόπο που είχαν πριν».

Με πληροφορίες από Daily Sabah

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

H Μέρκελ επισκέφθηκε μυστικά τον Ναβάλνι ενόσω νοσηλευόταν στο Βερολίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: