Την Τετάρτη η απόφαση Μέρκελ για υποδοχή κι άλλων προσφύγων από Μόρια: “Να στηριχτεί η Ελλάδα από όλη την ΕΕ”

Ένα αγόρι κάθεται σε μια πρόχειρη αιώρα έξω από τη σκηνή όπου ζει η οικογένειά του, σε έναν ελαιώνα κοντά στη Μόρια , στο νησί της Λέσβου, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020. Περίπου διακόσια πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως οικογένειες, έχουν ήδη εισέλθει στο στρατόπεδο αφού εξεταστούν για το Covid-19. Δώδεκα από αυτούς βρέθηκαν θετικοί στον ιό. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Αντιμέτωπη με πιέσεις για να αναλάβει δράση μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια της Λέσβου, η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχει υποσχεθεί ότι θα ληφθεί μέχρι μεθαύριο, Τετάρτη, μια απόφαση για την υποδοχή περισσότερων προσφύγων, έγινε γνωστό από πηγές του κυβερνώντος κόμματος.

Η Μέρκελ βρίσκεται σε επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ και σχεδιάζει επίσης συναντήσεις με περιφερειακούς δημάρχους για τη μετεγκατάσταση μερικών από τους άστεγους πλέον κατοίκους της Μόριας, δήλωσαν σήμερα στο Γερμανικό Πρακτορείο μέλη της κυβερνώσας Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) έπειτα από συνομιλίες υψηλόβαθμων κομματικών αξιωματούχων.

Το Γερμανικό Πρακτορείο επισημαίνει πως η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να επικεντρώνει σε μια κοινή ευρωπαϊκή λύση στην ανθρωπιστική κρίση, εκτίμηση που επιβεβαιώθηκε με δηλώσεις στις οποίες προέβη αργότερα χθες η Μέρκελ.

H στήριξη προς την Ελλάδα όσον αφορά το προσφυγικό και τη Μόρια πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας ερωτηθείσα κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Πρόεδρο της Κομισιόν μετά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών ΕΕ-Κίνας.

«H στήριξη προς την Ελλάδα πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο αυτό είναι εφικτό. Η Γερμανία ωστόσο νιώθει υπεύθυνη γι’αυτό θα σκεφτούμε περισσότερο σχετικά με αυτό. Θα σκεφτούμε ειδικά ποιος έχει περισσότερη ανάγκη και ποιους από αυτούς τους ανθρώπους θα πάρουμε στη Γερμανία» υπογράμμισε η ‘Ανγκελα Μέρκελ.

 

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες από DPA μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΑ
Βερολίνο, Γερμανία

 

Μακρόν προς Πούτιν: Ρίξτε φως στη δηλητηρίαση Ναβάλνι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required