Ξεκινά γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε ο Ερντογάν: Καμία αξία η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, ισχυρίζεται

File Photo:Ο Ταγίπ Ερντογάν έξω απ’ την Αγία Σοφία. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

“Η Τουρκία ξεκινά εκ νέου τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα μετά την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Δεν έχει καμία αξία» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε: «η ανάπτυξή μας ως Τουρκία συνεχίζεται. Συνεχίζουμε τον υψηλό μας ρυθμό ανόδου, θα συνεχίσουμε. Συνεχίζουμε στο δρόμο μας, είμαστε ισχυρότεροι σήμερα από χθες, αύριο θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί», πρόσθεσε.

Κατά την επίσκεψή του στην Αγία Σοφία για να συμμετάσχει στην προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε μεταξύ άλλων πως ενημέρωσε για τις προθέσεις του τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία φέρεται να είχε πυροσβεστικό ρόλο στην παραλίγο έξοδο του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, κατόπιν σχετικής τουρκικής NAVTEX.

Ο Ερντογάν λέει ότι η Τουρκία τους απάντησε: «Εάν εμπιστεύεστε την Ελλάδα, θα σταματήσουμε τις δραστηριότητες γεώτρησης για 3-4 εβδομάδες».

O Τούρκος Πρόεδρος κατήγγειλε την Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, «δεν τήρησε τις υποσχέσεις της».

Ήδη από χθες, όταν έγινε γνωστή η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Καΐρου, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε κάνει λόγο για «ανύπαρκτα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου», ενώ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανέφερε πως «παραβιάζεται η υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας».

«Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Οι αποκαλούμενες περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας, όπως περιγράφονται στη συμφωνία οριοθέτησης που υπογράφηκε σήμερα, δεν αποτελούν νόμο για την Τουρκία. Αυτό θα αποδειχθεί στο μέτωπο και στο τραπέζι» ανέφερε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν ξανά στην Αγία Σοφία: Πήγε να προσευχηθεί “ζαλισμένος” από τη νέα συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: