Τουλάχιστον 15 νεκροί σε κατολίσθηση στη νότια Ινδία: Φόβοι ότι περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί

Μια άποψη ενός κατεστραμμένου οχήματος μετά από ένα ξεριζωμένο δέντρο έπεσε πάνω του μετά από έντονες βροχές στη Βομβάη της Ινδίας. EPA, DIVYAKANT SOLANKI




Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, εργάτες σε φυτεία τσαγιού, σκοτώθηκαν σήμερα από την κατολίσθηση που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στην πολιτεία Κεράλα, στη νότια Ινδία.

Οι διασώστες αναζητούν περισσότερους από 50 ανθρώπους που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από όγκους λάσπης και συντριμμιών, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, την ώρα που οι εργάτες κοιμόντουσαν στην περιοχή Ιντούκι, ανέφερε αξιωματούχος της τοπικής διοίκησης, ο Χ. Ντινεσάν στο Reuters.

Δεκαπέντε σοροί έχουν ανασυρθεί προς το παρόν, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι 51 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι, τόνισε ο ίδιος.

«Μια ομάδα της Δύναμης Αρωγής Εθνικών Καταστροφών έχει σπεύσει στην περιοχή. Ελικόπτερα δεν μπορούν να σταλούν, καθώς επικρατεί ομίχλη», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Σχεδόν 20 εκατοστά βροχής έπεσαν χθες στην περιοχή Ιντούκι, σύμφωνα με τα στοιχεία της τοπικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

«Η περιοχή έχει πληγεί από ισχυρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες δύο ημέρες και οι κατολισθήσεις σημειώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα. Οι πληγέντες είναι στην πλειονότητά τους εργάτες σε φυτείες τσαγιού, οι οποίοι κοιμόντουσαν», είπε ο Σ. Σουρεσκουμάρ, ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής της περιοχής.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κόχι , Ινδία

 

Αεροσκάφος με 191 επιβάτες συνετρίβη στο αεροδρόμιο της πόλης Καλικούτ στην Ινδία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: