Την έγκριση χορήγησης πλάσματος ως θεραπεία για τον νέο κορωναϊό ανακοίνωσε ο Τραμπ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μιλά στη σύνοδο του Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής 2020 στο Ritz Carlton στο Άρλινγκτον, Βιρτζίνια, ΗΠΑ. EPA, ΤΑΣΟΣ ΚΑΤΟΠΩΔΗΣ




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής την κατεπείγουσα έγκριση της χρήσης πλάσματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει για την Covid-19.

Πρόκειται για μια θεραπεία που έχει ήδη χορηγηθεί σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post που επικαλείται πηγές οι οποίες είχαν γνώση της απόφασης αυτής.

Η ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 5.30 (ώρα Ουάσιγκτον) ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times η αμερικανική κυβέρνηση εξέταζε την επίσπευση της διαδικασίας έγκρισης του πειραματικού εμβολίου για την Covid-19 που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca Plc σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ώστε να χρησιμοποιηθεί στις ΗΠΑ πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο κ. Τραμπ ανακοίνωσε την έγκριση έκτακτης άδειας για τη χορήγηση πλάσματος από ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό, σε ασθενείς που νοσηλεύονται. Ταυτόχρονα παρουσίασε ως πρωτοποριακή μία μέθοδο που εφαρμόζεται σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία του κόσμου, εδώ και αρκετούς μήνες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε -μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών-, ότι τη συγκεκριμένη θεραπεία έχουν λάβει πάνω από 70.000 ασθενείς. Υποστήριξε ότι με αυτόν τον τρόπο θα «επεκταθεί δραματικά η πρόσβαση στη συγκεκριμένη θεραπεία».

Ο κ. Τραμπ είπε ότι «είμαστε χρόνια πριν από τις εγκρίσεις, αν προχωρήσουμε με την ταχύτητα των προηγούμενων διοικήσεων», και πρόσθεσε ότι «και αυτό περιλαμβάνει και τα εμβόλια», κοινοποιώντας ουσιαστικά την πρόθεσή του να παρακάμψει τις αρμόδιες επιτροπές που εγκρίνουν τις διαδικασίες και την παροχή φαρμάκων και εμβολίων.

Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής της FDA Stephen Hahn, ο οποίος μίλησε μαζί με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο την Κυριακή, δήλωσε:

«Έχω δεσμευτεί να κυκλοφορήσω ασφαλείς και δυνητικά χρήσιμες θεραπείες για την COVID-19 το συντομότερο δυνατό για να σώσω ζωές. Είμαστε αισιόδοξοι από τα πρώτα πολλά υποσχόμενα δεδομένα που εμείς είδαμε στο αναρρωτικό πλάσμα», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Hahn σημείωσε ότι η θεραπεία πρέπει να υποβληθεί σε τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές για να προσδιοριστεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά της.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

 

Ο Τραμπ θέλει να δοθεί έγκριση στο εμβόλιο της AstraZeneca πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: