Τηλεδιάσκεψη για τον κορωναϊό υπό τον πρωθυπουργό στις 11: Στο τραπέζι νέα μέτρα

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρεύει μέσω τηλεδιάσκεψης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου από το Μέγαρο Μαξίμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, STR




Της τακτικής τηλεδιάσκεψης για την επιδημία του κορωναϊού θα προεδρεύσει στις 11.00 το πρωί ο πρωθυπουργός, από το Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Εύβοια όπου θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

Το κυβερνητικό επιτελείο προσανατολίζεται σε κλιμάκωση των μέτρων προστασίας απέναντι στην πανδημία βάσει και των υποδείξεων των λοιμωξιολόγων, καθώς τα 203 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες συνιστούν συνιστούν αριθμό – ρεκόρ και εντείνουν την ανησυχία ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Τα όποια πρόσθετα μέτρων με φόντο και την εορτή του Σαββάτου δεν αποκλείεται να ανακοινώσει ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση,.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, εξήγησε πως «παρακολουθούμε διαρκώς την επιδημιολογική κατάσταση, ακούμε τους ειδικούς και παίρνουμε όποια μέτρα χρειάζεται κάθε φορά. Εδώ και εβδομάδες χτυπούμε καμπάνα κινδύνου. Τώρα είναι ανάγκη να χτυπήσει ακόμη πιο δυνατά».

Ο ίδιος περιέγραψε πως «ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι ο μόνος δείκτης που παρακολουθούμε. Κρίσιμο είναι να παρακολουθούμε αν τα αυξημένα κρούσματα οδηγούν στην εισαγωγή περισσότερων ασθενών στα νοσοκομεία μας, και ιδίως αν αυξάνει ο αριθμός διασωληνωμένων και εισαγωγών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», αριθμός, ωστόσο που άγγιξε τους 22 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ χθες, για πρώτη φορά από την περασμένη Άνοιξη.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Πρωινό ξύπνημα με 4 Ρίχτερ στο Αιγίνιο, 30 χιλιόμετρα δυτικά της Θεσσαλονίκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: